Stránka 1 z 1

Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2014 13:08
od BoNoBo
Tému Gyokuro som tu nikde nenasiel. Chcel by som sa o tomto caji dozvediet co najviac a preto by som Vas rad poprosil o vase názory, rady a poznatky v oblasti pitia tohto caju.
Idealne by bolo, ak by ste vzdy napisali ake Gyokuro pijavate a ako ho pripravujete (pripadne v com). Pripadne dalsie finty a skusenosti. Snad sa to tu rozbehne :)

Re: Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2014 13:09
od BoNoBo
Ja osobne mam takmer nulove skusenosti, mam jedno balenie Gyokura co mi doniesol kamarat z Tokya, ale nechcem ho otvarat, kym s o tom cosi nenastudujem a napozistujem.. nikdy predtym som Gyokuro nepripravoval, preto som zvedavy na vase skusenosti.

Re: Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2014 13:25
od peer
A proc jsi nezacal dotazem prave u toho kamarada, pak u strejdy Googla nebo v nektere cajovne apod.? Spis bych ocekaval dotaz, jak takovy caj skladovat aj.

Re: Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2014 13:30
od Dzin Tea Racer
Mrkni sem
http://www.tea-earth.net/green.html
tam si vyber gyokuro sobe nebližsí a mám tam napsanou i připravu.

Re: Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2014 13:59
od BoNoBo
Kamos o cajoch nevie vobec nic tak mozno preto, a google poskytuje casto mnozstvo informacii z ktorych je niekedy tazke si vybrat tie spravne. Prislo mi jednoduchsie opytat sa tu, ako v cajovni, kedze po prelustrovani par temat tu na tomto fore som zistil, ze aj v cajovni su schopni naservitrovat caj nespravne, a popravde som sa casto v cajovniach stretol s brigadnikmi, ktori o caji vedeli prd :)

a dik za odkaz - pošmejdím tam, skoda ze len neviem co za gyokuro som to vlastne dostal, kedze vsetko je v japoncine na obale :)
Mato-Bonobo

Re: Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2014 14:04
od Dzin Tea Racer
Ten odkaz jsou přímo nase stránky Tea Earth, nejdrive to prošmejdi tam a až pak se ptej :-)

Co človek to názor, má priprava nemusí vyhovovat třeba tobe nebo Jodovi :-)

Re: Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2014 18:39
od joda
No myslím, že se v základu shodneme :-) Já to jedno ultra dobré připravil dle mých poznámek takto: 3.5 g/dcl, 40-70°C voda, louhovat 60/ihned/15/30 s.. S tím, že jsem se pohyboval většinou kolem 50°C.. :-)

Re: Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2014 19:32
od tomdo
Připravuji podobně jako joda, jen asi používám víc čaje a louhuji 60/hned/hned/15/45/120 s... (příbližně; ono to hned je asi tak 5-10 s). Vodu mívám 60°C.

Re: Gyokuro - příprava a skušenosti

PříspěvekNapsal: 10. 9. 2014 20:13
od Sakana
Plus čerstvé Gyokuro se vyplatí vzít první nálev studenou vodou a ihned slít, ne nultý ale prostě na pití, je to potom taková příjemná sladká chuť