www.zalozfirmu.cz

výběr nového kompaktu

<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 4. 4. 2009 09:01

výběr nového kompaktu

vybírám nový kompakt
požadavky: neměl by moc šumět, napájení z AA aku, SD karty. na megapixely si nehraju

zaujal mě tenhle kodak C875 - 8 Mp, 5x zoom. viděl jsem z něj fotky a vypadají pěkně. a ted je ve výprodejích za dobrou cenu.
http://www.extraceny.cz/pocitace-kancel ... p-5x-zoom/
http://www.fotografovani.cz/art/nov_df_ ... 5-nov.html
http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier. ... -path=9559

co vy na to? nepotřebuju nějakou profi mašinku, nebudu si hrát s kompozicí obrazu. potřebuju vytáhnout z kapsy a fotit.

díky.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 4. 4. 2009 09:53

Tak rozhodně ne kodak, já být tebou jdu do Canonu, neco z áčkové řady, nebudeš litovat...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Lukas

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 32

Registrován: 5. 12. 2008 16:29

Příspěvek 4. 4. 2009 10:51

Dzin má pravdu, rozhodně ne kodak. To je už skoro jako casio či benQ :-) . Pokud nechceš šum, vybírej něco s většim snímačem. Nevím, jak je tomu teď, ale ještě přd nedávnem docela šumil olympus, ale jejich kompakty byly náhodou docela ok(i přes ten šum), jen se to chce vyhnout řadě mjů. U canona nebudeš snad litovat ničeho, jak říká Dzin z A třídy, nikon dělá prý taky dobré kompakty.
Jestli chceš něco v té ceně, jako je ten kodak, možná by bylo dobré projít bazary a brát něco staršího na jistotu, co nemá tolik Mpx - čím více megapixelů, tím více šumu.
<<

Lam3r_co.

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 213

Registrován: 19. 1. 2008 15:02

Bydliště: Trnava

Příspěvek 4. 4. 2009 11:18

Ja mam Lumix (sice nie kompakt) a som spokojny. Ale aj tie kompakty s velkym zoomom maju dost svetelne objektivy a hlavne opticku stabilizaciu. To je vecicka na nezaplatenie.
Backpacking po azii ---> http://lamerko.xf.cz
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 4. 4. 2009 11:30

Ano Panasonic je druhý v řadě co bych bral.
Já mam Canona taky s optickou stabilizací a nemůžu vynachválit!
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 4. 4. 2009 13:59

já mám docela problém se zafinancováním. ten kodak je za dobrou cenu. a obávám se, že u kompaktu si asi dobrý čip moc vybírat nemůžu :-(

ještě zkusím pohledat něco v podobné relaci.
<<

jaffar

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 468

Registrován: 5. 1. 2008 01:02

Bydliště: Bratislava

Příspěvek 4. 4. 2009 14:55

Aký to máš limit?
Btw jediný kompakt, ktorý by som bol ochotný prežiť, keby som nemal zrkadlo je Sigma DP2 :-)

Inak ale v zásade podľa ceny čokoľvek od Canonu. Za lacné peniaze 590IS, 720IS, 80IS, prípadne keď máš väčšie vrecká, tak hoci SX110.
Ak máš viac peňazí, tak hoc aj tá G10, ale to už pri tej cene Sigmu no...
Canony v podstate len kvôli možnosti zmeny firmwaru za neoficiálny bez zásahu do foťáku (ide z karty), ktorý pridá mrte možností.

Pokiaľ ti o to nejde a chceš fakt len na cvaknutie, tak s kľudným svedomím poviem sony DSC-W150, mám ho na akcie kde sa zrkadlo nehodí a na počudovanie z toho lezú pekné fotky :-)
Socka?
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 4. 4. 2009 16:36

ten soník vypadá dobře. jenže, bohužel nežere karty SD a mě tu leží dvougigovka.
<<

Monishka

Uživatelský avatar

Pokročilý Čajomil
Pokročilý Čajomil

Příspěvky: 1371

Registrován: 10. 1. 2008 13:56

Bydliště: Praha

Příspěvek 4. 4. 2009 16:44

No ja myslim ze od Sony nic nezere a SDcka, a ty jejich memory sticky ... no comment. Ja jsme kdysi koupila panasonic a nikdy jsem nelitovala.
Niú bù yǐ shu bù néng àn niú tóu dī
Krávu přivedete k vodě, ale nedonutíte ji pít.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 4. 4. 2009 17:05

tady bohužel platí, že každá liška si chválí svůj ocas :-)
jenom pro upřesnění, tady http://cid-329c440b8d1b83ff.skydrive.li ... lbums.aspx najdete pár galerií focených tím kodakem
mě se ty obrázky líbí.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 15. 4. 2009 22:14

tož včera kodak došel, dneska jsem ho prubnul. fotí pěkně. zítra nahodím na blog pár fotek, tak můžete mrknout, jaký z něj lezou výsledky
mě se ty fotky líbí.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 15. 4. 2009 22:17

Kodak ne... myslim že časem budeš litovat, ale zase ty jsi byl omezen hodne financema no...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 16. 4. 2009 07:40

PROČ kodak ne? kromě toho, že to není fajšmekerská značka? má nějakou extrémní poruchovost? nebo co? v čem je KONKRÉTNÍ problém?
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 16. 4. 2009 08:48

Kvalita versus cena neodpovida... ale treba jsi nenaročný uživatel. tvuj model přímo neznám tak treba bude ok ;)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Monishka

Uživatelský avatar

Pokročilý Čajomil
Pokročilý Čajomil

Příspěvky: 1371

Registrován: 10. 1. 2008 13:56

Bydliště: Praha

Příspěvek 16. 4. 2009 08:49

Muj osobni nazor je, ze pokud jsi fotograf asi takovy jako ja muze Ti to byt jedno. Foceni neni o fotaku. Ale asi bych si Kodak taky nevybrala, ciste ale kvuli sympatiim k jinym znackam, jako treba zmineny Panasonic. Ja ale predevsim (coz jste mozna uz poznali) nerada vybiram levne vyrobky, resp. vyborky nizsi tridy. Ne proto ze potrebuju mit to nejlepsi, ale protoze verim, ze se to vyplati. Myslim, ze u fotaku teto kategorie je vicemene dulezite predevsim jak se ovlada, rozhrani a tak. Myslim si, ze levne fotaky budou vsechny fotit relativne stejne, ale muze byt obrovsky rozdil jak jsou vybaveny softwarove. Proto kdybych kupovala takovy urcite bych si chtela nejdrive vyzkouset jak se s nim pracuje, jak rychle reaguje a jestli ma jakztakz intuitivni ovladani. Myslim ze kamos mel Kodak a to ovladani bylo hrozne. Za hrozne take povazuji ovladani levnych Olympusu.
Niú bù yǐ shu bù néng àn niú tóu dī
Krávu přivedete k vodě, ale nedonutíte ji pít.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 16. 4. 2009 11:24

Myslím že Monishka to teď napsala velmi hezky, já jen doplním že nejsem tak bohatý abych si mohl kupovat levné věci. Já bych volil mezi Canonem a Panasonicem.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 16. 4. 2009 14:04

tož ovládání má ten kodak docela fpoho. fotky z něj se mi líbí. však posudte, ráno jsem nějaký vyvěsil, po lítém boji se serverem, na blog
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 16. 4. 2009 14:55

Tak hod link, koukám tam a je to nějaký nepřehledný nevím co jsi fotil tim kodakem :(
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 16. 4. 2009 15:23

<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 16. 4. 2009 15:40

No koukám a neni to špatný ale to ostření asi nic moc, treba ta cedule je nečitelná ten ukazatel kolikabodové to ma zaostření? Ono tohle stejne poznas až když si to koupíš, jinak jako brak to neni ale já bych volil proste jinou značku no :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 17. 4. 2009 07:21

cedule rozcestníku ani nemůžou být čitelný, zaostřil jsem na Hejdika :-)
zaostření jsem hledal v manuálu a nenašel. takže ti řeknu pouze "vícebodové"
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 17. 4. 2009 09:00

No prave ze vicebodove by to melo zvladnout prave...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 17. 4. 2009 09:22

jak můžu zaostřit na člověka co stojí metr odemě a zároven na rozcestník o dva metry dál. to nechápu. čočka je snad jenom jedna, tak nemůže ostřit na víc objektů. vysvětlíš?
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9713

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 17. 4. 2009 11:12

Já když ostřím s kompaktem tak mi vicebodové zaostření podobné snímky ostří jinak. TO neřeš, hlavně že jsi spokojen. Já mel kompakty: Samsung, Olympus, Kodak a Canon. A Kodak a Olympus mi už nesmi do baráku, ale treba se zlepsili, kdo ví :-)
Hod nejaky fotky interiéru taky, tam je toho videt vice pak.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Doom

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 890

Registrován: 18. 1. 2008 17:47

Bydliště: Holomóc pod Kosiřem

Příspěvek 17. 4. 2009 12:48

to bych nejdřív musel uklidit. ale můžu zkusit čajovnu, tam by bordel neměl být :-)
Další

Zpět na Fotografie

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz