Čím a jak vážíte čaje?
Vřele doporučuji..

Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.

Zappik píše:peknakolik stala jestli se muzu zeptat

jaffar píše:Doom píše:nevážím, odhaduju. čaj je anarchista
Tiež tak. Možno časom skúsim vážiť, ale sú veci ktoré sa mi k čaju nehodia. Plastové nádobky na skladovanie, váženie čaju, presné meranie teploty... Robím radšej od oka a upravujem teploty a množstvá tiež od oka

. Proto bych se vás rád zeptal jakou váhu preferovat (na jaké jednotky má vážit).
Váhu jakoukoliv co jsme psali.

samozřejmě že je každý čaj jinak těžký a jinak vypadá ta jeho "kopička", ale pokud už člověk má pár zkušeností a znalostí tak není problém odhadnout váhu ... jediné co přesně vážím, jsou oolongy, které budu připravovat jako gong fu, ty vážím přesně jinak opravdu odhaduji jelikož používám prakticky pořád stejné nádobí a už to mám v očku
je to prostě na každým

... nadhera ... vyhral to darjeeling sf balasun sftgfop 1
... 190,- za 50g doporucuju
vzacny dreva a jemnoucka dochut broskve ale hodne jemna, ty drevika to prebiji ... ale fakt vybornej 

Bezva kup, funguje parádně, akorát mi zrovna dochází ty původní čínský baterky. Vypadá líp, než na těch fotkách

ušlo a bol ten čaj mierne dosť silnejší 
...čaje vážím na kuchyňské, digitální váze, přesnost vážení je 1g (a stejně tak jako u teploměru) i tato váha mi hmotnost čaje nahlásí v češtině. Šikovná "hračička"
, čaje, dokud budu jejich konzumentem, budu muset vážit nejspíš stále, vy předpokládám odhadujete množství čaje dle velikosti hromádky což v mém případě není možné a takový cit v prstech nemám abych odhadl např. 4g nebo 5g čaje, ale nevadí mi to, to vážení je pro mě taková malá alchymie 
Parfeman píše:tohle není mé doporučení jakou váhu si koupit, jen chci ukázat co používám já...čaje vážím na kuchyňské, digitální váze, přesnost vážení je 1g (a stejně tak jako u teploměru) i tato váha mi hmotnost čaje nahlásí v češtině. Šikovná "hračička"
, čaje, dokud budu jejich konzumentem, budu muset vážit nejspíš stále, vy předpokládám odhadujete množství čaje dle velikosti hromádky což v mém případě není možné a takový cit v prstech nemám abych odhadl např. 4g nebo 5g čaje, ale nevadí mi to, to vážení je pro mě taková malá alchymie

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků