Nějak nerozumím tomu dotazu. Jak bys to chtěl jinak udělat, než vylouhovat a slít??
U mě to je takhle. Nepoužívám plastová sítka, protože mi plast k čaji jaksi nesedí, nicméně je to subjektivní předsudek. Nepoužívám bambusová sítka, protože s nimi mám ty nejhorší zkušenosti. Problematická manipulace, materiál bez možnosti čištění a případné sterilizace, dlouhodobé úporné ovlivnění vlastností čaje, atd.. Jediné co oceňuji na bambusové sítku, je, že dobře vypadá. Yixingová a jiná hliněná sítka jsem viděl, a věřím, že jsou dobrá. Zatím jsem neměl příležitost je vyzkoušet. Jen bych sitroufl tvrdit, že ta síťka v nich není z hedvádí, ale ze silonu. Proto až ho někdo rozkřápnete, než ho vyhodíte, zkuste, prosím, plamínkem zapalovače o jaký materiál jde. Dost by mě to zajímalo.
Pokud vůbec používám sítka, pak čínská, kovová. Jsou z nerezu, vlastnosti čaje nijak neovlivňují. Ani z počátku jsem to nepozoroval, navíc, postupem času se pěkně zatahují. Síťka je dostatečně jemná i na čaje s množstvím jemných tipů a tudíž i chloupků.
A ještě něco, na woolongy používám Yixingové hrnky s přepážkou uprostřed, kterou lze vyjmout. Otvory v hliněné přepážce jsou větší, nicméně pro kvalitní celolistové čaje to stačí. A materiál, ten samozřejmě nejen že neškodí, ale právě naopak.