Stránka 3 z 3

Re: Používání kovového sítka?

PříspěvekNapsal: 3. 4. 2013 18:08
od joda
Ano, v kyusu se časem začajuje samo :) Stačí to jen nedrhnout až tak pečlivě při čištění. Ale pozor na uvízlé čajové lístky.

Re: Používání kovového sítka?

PříspěvekNapsal: 25. 11. 2014 20:29
od FarKy
Zacinam pouzivat kovove sitko v sklenenej konvicke.

Chcel by som sa opytat, ze ak vynecham "zatiahnutie", casom sa to sitko po par mesiacoch zacajuje samo vsak? Ze vlastne zatiahnutie je len urychlenie toho zacajovavania, mam pravdu?

A co sa tyka umyvania, moze sa pri prilisnom drhnuti oslabovat patina? a tym padom zacat opät ovplyvnovat chut...

Re: Používání kovového sítka?

PříspěvekNapsal: 25. 11. 2014 22:16
od joda
Ano, zatáhnutí je urychlené začajování, tedy v podstatě zanesení čajovou usazeninou (neplést s vodním kamenem). Proces je tedy zcela samovolný při běžném použití. Přílišné drhnutí může obnažit kov a tím začít opět působit, nicméně vliv toho kovu na chuť není nějak drastický.

Re: Používání kovového sítka?

PříspěvekNapsal: 26. 11. 2014 11:24
od FarKy
Dakujem, tak teraz je mi to uz jasne :)

Re: Používání kovového sítka?

PříspěvekNapsal: 14. 9. 2016 11:33
od FarKy
Ohľadom toho sitka. Mám jedno nerezové. Používam ho len občas. Už sa na ňom vytvára patina. A tu by som sa chcel opýtať, či treba mať na každý druh čaju osobitné sítko alebo stačí jedno? Cítim, že vonia po puery. No keď cez neho prelievam zelený čaj, tak som zatiaľ nepostrehol zmenu. Neviem si predstaviť mať doma 7 sitiek :--)

Re: Používání kovového sítka?

PříspěvekNapsal: 14. 9. 2016 12:36
od Dzin Tea Racer
Já ho nepoužívám :-) Opravdu ho potřebuješ?

Re: Používání kovového sítka?

PříspěvekNapsal: 15. 9. 2016 09:31
od FarKy
V 90% ho nepoužívam. Len na roibos, pri návšteve, či občas na japonské zelené :)