www.zalozfirmu.cz

Začátky čajování

<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9263

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 2. 7. 2017 22:45

Re: Začátky čajování

Čajový svět je rozmanitý. :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

joins tee

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 38

Registrován: 26. 5. 2017 17:01

Příspěvek 4. 7. 2017 18:40

Re: Začátky čajování

Dnes opět po práci jsem si udělal
Taiwan High Mountains Jin Xuan Milk Oolong Tea
vynikající čajík, zde lístky po čajování

Obrázek
<<

joins tee

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 38

Registrován: 26. 5. 2017 17:01

Příspěvek 4. 7. 2017 22:24

Re: Začátky čajování

Zdravím, nevím jak připravovat různé druhy čaje podle intervalu černé,bílé,oolongy atd.jelikož mám vzorky, jak u kterých začít louhování jestli 30 nebo 40 nebo 20 vteřin, zatím hledám na netu, nevím čeho se mám chytnou jsou nějaké specifika
k jistým čajům? Chci si vychutnat čajík +- aby byla chut taková jaká má být k danému čaji .Díky za reakce a rady. Moc mě to baví to objevování atd. ,ale to louhování ....
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9263

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 5. 7. 2017 07:39

Re: Začátky čajování

Vše máš přece zde. :-)
http://www.tea-earth.net/make.html
projdi si také sekce čajů
http://www.tea-earth.net/sorts.html
vyhledej konkrétní skupinu nebo čaj. Je mnoho priprav, na kung fu můžes pripravovat temer vse... :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Stan

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 674

Registrován: 1. 12. 2009 18:07

Příspěvek 5. 7. 2017 08:11

Re: Začátky čajování

Jen si dovolím doplnit.
Na čaji je mimo jiné krásná jedna věc. Ani jedno pravidlo (či fakt o čaji) neplatí na 100%. Tudíž nelze úplně zevšeobecnit to, či ono. Sice se dá říci, že čím "jemnější" list, tím kratší doba a nižší teplota stačí. Ale jsou výjimky! Stejně jako čím pevněji svinutý list, vyšší teplota, nebo spíš doba louhování. protože logika nám podsouvá, že se to bude déle rozbalovat. Jo, někdy to tak je. :-)
Ne že bych to pil každej den, ale ten Ren Shen nechávám první nálev trochu déle. To jen aby se to rozpustilo.
A ještě ke správné chuti. To je trochu složitější.
Kdysi mě David přivedl na myšlenku, jak má vlastně "správně" chutnat Da Hong Pao. Vzhledem k tomu, že jsem měl doma tři druhy, dokoupil jsem ještě dva a zkoušel. Mám z toho jeden objektivní závěr (mimo spousty subjektivních dojmů). Je dobrý se, alespoň zpočátku držet obecného postupu. A ten je tu na stránkách vždycky uveden!
<<

joins tee

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 38

Registrován: 26. 5. 2017 17:01

Příspěvek 5. 7. 2017 17:50

Re: Začátky čajování

Díky moc za objasnění. Dnes jsem zkoušel Anji White Tea Green - vynikající na začátku jsem cítil špenát na konci sladkost jemná, není tam moc stonků?

Obrázek
<<

joins tee

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 38

Registrován: 26. 5. 2017 17:01

Příspěvek 14. 7. 2017 16:19

Re: Začátky čajování

Zdravím, koupil jsem si konvici Concept RK 4060, jede v poho, ale na dně po uvaření vody se objevilo na okraji takové bílé, nevíte co to je? Objevilo se to tam po uvaření 1-2 vody. Díky

Obrázek
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9263

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 14. 7. 2017 19:33

Re: Začátky čajování

Mám tu samou :-)
To je vodní kámen, máš moc tvrdou vodu, respektive tam neco je...
filtrujes vodu? Jaký máš zdroj?
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

joins tee

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 38

Registrován: 26. 5. 2017 17:01

Příspěvek 14. 7. 2017 21:22

Re: Začátky čajování

Jo je to tak vyčistil jsem to houbičkou a je to v poho.
Před pár týdny jsem kupoval vodu Fromin 10l, poté v obchodě jsem narazil na vodu viz. foto. Voda s porovnáním mi příjde skoro stejná až totožná, tak jsem ji začal kupovat -z vodou z kohoutku se nedá srovnat- a čaje které s ní připravují mi chutnají nevím jaké kdo má zkušenosti,ale zatím jsem spokojen. Konvici jsem kupoval abych přesněji určil +- teplotu, jelikož jsem připravoval různé druhy čajů a bylo zapotřebí udržování jisté teploty a odhad +- jestli je to např.70 stupnu.

Dnes jsem připravoval Dračí studnu a byla výtečná je až neuvěřitelné jak to chutná od jemně trpčejší nebo podobně a pak po chvíli sládne v ústech ,každý čaj je opravdovým zážitkem. Konvici, kterou jsem zakoupil napoprvé převařil v kohout.vodou asi 1-2 a hned poté vznikl ten kámen, myslím ,že po takové chvilce, aby tam byl kámen asi není něco v pořádku asi bude moc tvrdá ,čert ví co v tom je. Pak jsem nalil po vyčištění Pramenitou vodu zapl na 70 stupnu a super.

Hledal jsem jen u konvice, má udržovat jistou teplotu, ale pý jen kolem 85 stupnu, nebo udržuje jakoukoli teplotu?

Obrázek

a nová váha

Obrázek
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9263

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 15. 7. 2017 10:23

Re: Začátky čajování

Ono obecne voda z plastu je fakt zlo :( Pokud můžeš, vezmi sklenený demižon a najdi si pramen. Nebo si porid reversní osmozu, vyjde to nejlevneji, ale poradíme jak, je tu i téma....když už z plastu tak ten fromin hranatá láhev.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

joins tee

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 38

Registrován: 26. 5. 2017 17:01

Příspěvek 15. 7. 2017 13:16

Re: Začátky čajování

Demižon musím přikoupit a pramen- o žádném tu zatím nevím. Na RO musím pošetřit, tak asi zatím ten Fromin. Asi jo, jelikož jsem si připravoval Lapsang suchong nalil vodu viz. včerejší foto a je tam na spodu konvice ne tolik, ale vodní kámen to by tam,ale nemělo být.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9263

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 15. 7. 2017 13:49

Re: Začátky čajování

Na netu najdes info o pramenech, studánkách a možná studna...by stačila.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

joins tee

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 38

Registrován: 26. 5. 2017 17:01

Příspěvek 15. 7. 2017 18:15

Re: Začátky čajování

Prameny do 30 km tu budou díval jsem se, zatím budu používat Fromin dnes jsem koupil v hranaté lahvi.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9263

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 15. 7. 2017 21:34

Re: Začátky čajování

Myslím že čase na neco prijdeš, nebo budeš používat obojí a stridat. Na každy čaj, je jiná voda vhodná.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Předchozí

Zpět na Příprava čaje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz