Stránka 1 z 1

prvý nalev

PříspěvekNapsal: 3. 2. 2008 12:26
od mufin
Matka raz kukala nejaku relaciu o holke, co zila niekde na vychode asi 4 roky a vravela, ze pri zelenych cajoch nieje prvy nalev vhodny na pitie, lebo obsahuje nejake skodliviny. :? Az druhy, a treti...
Co si o tom myslite, alebo viete o tom nieco viac?

Re: prvý nalev

PříspěvekNapsal: 3. 2. 2008 12:29
od Dzin Tea Racer
mufin píše:Matka raz kukala nejaku relaciu o holke, co zila niekde na vychode asi 4 roky a vravela, ze pri zelenych cajoch nieje prvy nalev vhodny na pitie, lebo obsahuje nejake skodliviny. :? Az druhy, a treti...
Co si o tom myslite, alebo viete o tom nieco viac?


Témeř u všech čajů se první nálev vylevá ( u hodně silně lisovaných PuErů až 2 nálevy ) říka se tomu oplach čajových lístků, nebo se napařuje v konvičce ( u jemných čajů ), ale žádné škodliviny tam nejsou, je to kvůli tomu že se čaj rozvoní a připraví na další nálevy :)
Je to takové obetování čaje mistrovi Lu Jü :-D

Re: prvý nalev

PříspěvekNapsal: 3. 2. 2008 13:08
od Monishka
Dzin Tea Racer píše:
mufin píše:Matka raz kukala nejaku relaciu o holke, co zila niekde na vychode asi 4 roky a vravela, ze pri zelenych cajoch nieje prvy nalev vhodny na pitie, lebo obsahuje nejake skodliviny. :? Az druhy, a treti...
Co si o tom myslite, alebo viete o tom nieco viac?


Témeř u všech čajů se první nálev vylevá ( u hodně silně lisovaných PuErů až 2 nálevy ) říka se tomu oplach čajových lístků, nebo se napařuje v konvičce ( u jemných čajů ), ale žádné škodliviny tam nejsou, je to kvůli tomu že se čaj rozvoní a připraví na další nálevy :)
Je to takové obetování čaje mistrovi Lu Jü :-D


:-D Je to tak ale jeste bych dodala, ze podle me se caj precejen proplachne, dejme tomu od prachu, ulomenych castecek a necistot vniklych do caje behem vyroby a prepravy.
Jinak ja osobne take vylevam prvni nalev temre u vsech oolongu a tmavych caju, u zelenych ne, tam se to bezne nedela.
Koneckoncu u vice fermetovanych caju ten prvni nalev stejne moc dobre nechutna.