Re: Nebezpecne ucinky pri dlhom luhovani ?
茶
碁 go

Na mojí standartní přípravu většinou používám cca 3-5g čaje na 100ml a louhuji v řádu 15 vteřin a postupně s tím jak čaj slábne tak dobu a teplotu přidávám. Když něco omylem přelouhuji, tak to pak nepiji.
Pchu ery a hei cha, jak jsem před chvílí psal jinde, dokážou po vychladnutí uvolnit trochu jiné aroma, ale to je věc trochu jiná a dosti specifická.

mitch píše:Dzin: To mě zajímá s tou přípravou podobné jako u gyokura. Mohl by jsi to upřesnit ten způsob přípravy? A u kterých shengů, když píšeš některých? Jaká mají specifika? Síla lisování asi taktéž bude hrát roli, že? Ještě jsem o tom neslyšel a dost mě to zaujalo

Ako zistim, ze som caj preluhoval? Lebo viem, ze ked caj zalejem teplejsou vodou ako znesie, tak je horky (chut), ale pitelny. Samozrejme len pre toho,kto ma rad chutovo horke caje. A ked by som ho preluhoval, tak aku bude mat chut, bude tiez horky, pretoze sa uvolnilo vela trieslovin? ale v tomto pripade uz nepitelny, pretoze drazdi zaludok? Cize moze byt takym ukazovadlom toho, ze sme nespravne pripravili caj?
Prostě Ti nebude chutnat, bude hořký, silný, nepitelný, žaludek bude bolet, atd.

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků