Priprava pueru
Napsal: 29. 1. 2008 23:23
Monishka píše:JJ toto video znam, ale jak se pise i v tech komentarich, prijde mi, ze je ten obrad provedeny dost hrube. Jakoze neni moc ladny.
Dzin Tea Racer píše:Jak píši u kazdeho caje nejlepe na kung fu. Temer vroci voda, louhovat prvni nalev 20s ne o mene, druhy 10, treti 15 s, dle chuti. Jestli to ke nekvalitni list tak tam jsoi rusive chute, kourovitost atd. Sheng musi zrat v idealnich podminkach, pak meni chut Ve zhongu je pripravuji take rad, neni duvod proc ne. Nejradeji v Yixingu, ale konvice mi sedi nejmene.
Dzin Tea Racer píše:Dyť Ti říkám, udelej to tak jak rikam akorat do konvičky. Já bych asi ten tvuj způsob ani nezkusil to musi byt příšerné 4minuty louhovat. Udelej to jak ríkam třeba do pulky konvičky, 90 nebo 95 stupná a prakticky hned slévat.
Dzin Tea Racer píše:V podstate ano, akorát čaje dávej tak 3-4g na 120ml. Radeji mene, syrový sheng je jiný než klasický čaj.
Máš omezene možnosti, chápu.