Jasně rozumím.
Mnohdy prodejce napíše do deklarace, ne jak to má chutnat, ale jak to chutná. Drobná niance, ale velký klam pro zákazníky.
Krátké skladování to neovlivní ani náhodou.
Archivní puer má být svěží, bez známek jakékoliv zatuchlosti. Všimni si jak se prodávají pury 20 let staré, stejný typ i továrna za pár $ a pak ten samý čaj o 10 let mladší za nekolikanásobnou cenu. Rozdíl je hlavne ve skladování.
Vlhkost tam může být cítit, nesmí to byt zatuchlost, nepříjemné, atd. Když máš kvalitní puer tak cítiš kafr, stáří, ovoce, atd.. nikdy ne zatuchlost. Bohužel lidé co kupují pochybné archivy a koukají na korunu, ve skutečnosti nepili kvalitní archiv, pak nemají možnost ani poznat.
Už ani nechci mluvit co se dělá za zverstva aby se to prodalo... ( kafrové dřevo, atd.. )