Jak opatrně rozebrat pevně lisovaný čaj?

<<

desttro

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 13

Registrován: 29. 1. 2012 23:58

Příspěvek 30. 1. 2012 12:01

Re: Jak opatrně rozebrat pevně lisovaný čaj?

Před lety se lisovaly všechny černé čaje bezohledu na zrání. Je to způsob jak s nimi lehce manipulovat.
Kolačky jsou prostě velice starý technologický postup. Stále bych si stál za svým názorem, že záměr koláčku neníí aby člověk porcoval lístečky. Ovšem pokud nejsou horizontálně zalisovávány, kdy je vidět struktůra lístku, tuším že takových puerhu je málo.
<<

joda

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 1480

Registrován: 13. 8. 2011 14:27

Příspěvek 30. 1. 2012 15:25

Re: Jak opatrně rozebrat pevně lisovaný čaj?

Např. Liu Bao a Liu An se jen lehce pěchují do bambusových košů a to jsou velice staré druhy. Záměr lisování rozhodně není porcovat lístky, to určitě ne, to máte pravdu, jen je pak problém je nepoškodit při porcování a člověk musí opatrně zkoušet co se dá :-)
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 730

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Liptovský Mikuláš

Příspěvek 11. 6. 2013 22:41

Re: Jak opatrně rozebrat pevně lisovaný čaj?

V tom filme co je tu na fore "cesta caje" hovoria o tom preco sa lisuju caje. Je to preto lebo caju puerh neprospieva ked je len tak volne v sypkej forme a listky by sa cestou do Tibetu na konoch polámali. Kedysi sa takto prepravoval caj. Preto ich zacali lisovat, najprv rucne, neskor strojovo, aby ten caj mohol zrát pocas tej cesty a aby sa neposkodili listky - sheng puer.
Předchozí

Zpět na Příprava čaje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 návštevníků

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz