Zdravím Vás !
Připojím se do diskuze. Piji pouze japonské čaje a přípravu pomocí ledu znám právě z přípravy vyšších tříd čajů
sencha či
gyokuro. Experimentování je všeobecně u pití čaje velmi důležité, protože každý si musí najít cestu k tomu co mu chutná. Obecně čím studenější voda tím méně hořkosti s svíravosti. Díky takovému experimentování se z jednoho čaje dá dostat mnoho chutí. U tohoto způsobu přípravy dostanete jen velmi malé, ale koncentrované množství čaje, které zanechá v ústech dozvuk čaje na dlouhou dobu. Nemůžu si odpustit poznámku, že takzvaná čínská
sencha se na tento způsob přípravy vůbec nehodí. Jinak u japonských čajů netřeba lístky oplachovat či prolívat. Stačí do vyhřáté konvičky dát suché lístky a přímo na ně led. Ale jak jsem řekl, fantazii se meze nekladou a každý ať pije čaj jak mu chutná.
Přidám pár fotek -
sencha Kumpu z Ippodo.