Stránka 1 z 3

Sladíte si čaj cukrem?

PříspěvekNapsal: 28. 7. 2009 21:52
od radim77
Čau lidi,
sladíte čaje cukrem? a jakým.
Předem díky za reakce.

PříspěvekNapsal: 29. 7. 2009 08:21
od Doom
ne (pigi a podobný sáčkový mňmky nepovažuju za čaj :-))

cukr

PříspěvekNapsal: 29. 7. 2009 11:49
od radim77
Já si čaj bez cukru nedovedu představit ale pil jsem jen ty sáčkové mňamky a sypané jen s těch krámků v tescu.
Dneska mi přišly čaje z www.luyutea.cz tak uvidím jestli budou lepší než z Oxalisu.

PříspěvekNapsal: 29. 7. 2009 12:23
od Doom
snad to odemě nebude moc troufalé tvrzení, ale dovolím si konstatovat, že lepší než Oxalis je snad i Lord Nelson z Lídlu
ne že bych byl nějakej ultra znalec, na to zde máme jiné lidi, ale Oxalis nenadchl ani mně

PříspěvekNapsal: 29. 7. 2009 17:20
od Dzin Tea Racer
Ano pravda rozdil mezi caji je asi jako mazi trikolkou a formuli 1, pozna to i laik. Kazdopadne caj nesladit! vyjimky jsou popsany jinak caje maji sladke chute, mlecne , orechove atd. a cukr je uplne prebije a znici. :)

PříspěvekNapsal: 29. 7. 2009 18:34
od Gwynnbleid
Dzin Tea Racer píše:Ano pravda rozdil mezi caji je asi jako mazi trikolkou a formuli 1, pozna to i laik. Kazdopadne caj nesladit! vyjimky jsou popsany jinak caje maji sladke chute, mlecne , orechove atd. a cukr je uplne prebije a znici. :)


je dokazane ze pritomnost cukru zvysuje vnimavost dalsich chuti(takuto vlastnost ma aj sol), lenze problem je najst cukor, co chut caju neprebije. pri mojich experimentoch sa mi osvedcila glukoza(teda hroznovy cukor) treba dat len fakt malicko a caj nebude sladky, ale nadobudne troska ine rozmery.
- to bolo len pre zaujimavost, ja preferujem nesladene caje :) teda okrem Tuarega a masala cajov

PříspěvekNapsal: 29. 7. 2009 22:18
od Dzin Tea Racer
Ano, ale cukr do čajů nepoatří až na vyjímky, to co si napsal je pravda, ale také to že cukr mění PH, naopak nejaké latky a chute zkresluje a ničí... :-)

PříspěvekNapsal: 29. 7. 2009 23:59
od Gwynnbleid
Dzin Tea Racer píše:Ano, ale cukr do čajů nepoatří až na vyjímky, to co si napsal je pravda, ale také to že cukr mění PH, naopak nejaké latky a chute zkresluje a ničí... :-)


ale zalezi aj na tom aky, bezny cukor obsahuje okrem sacharozy hrozne vela inych latok, preto je fajn glukoza, ktora sa zvykne predavat skoro cista. inak to s tym pH by ma nenapadlo, kedze caj ma podobnu vlastnost ako lakmus- meni farbu podla pH prostredia a ked dam do caju cukor, tak sa farba nemeni(alebo som slepy)

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 00:07
od Dzin Tea Racer
Každopádně cukr do klasických čajů vubec nepatří, je to výmysl evropanů kteří mají velmi omezené chute, v dnesní dobe jen slanou, sladkou... já bych nikdy takto čaj nedegradoval až na vyjímky jak bylo psáno. Vím že cukrů je nekolik ale proste do čaje nepatrí, bylinky se taky nesladí až na vyjímky.... pokud má byt čaj prijemne hořky a das do nej cukr už to je nesmysl :-) atd....

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 12:02
od Gwynnbleid
Dzin Tea Racer píše:Každopádně cukr do klasických čajů vubec nepatří, je to výmysl evropanů kteří mají velmi omezené chute, v dnesní dobe jen slanou, sladkou... já bych nikdy takto čaj nedegradoval až na vyjímky jak bylo psáno. Vím že cukrů je nekolik ale proste do čaje nepatrí, bylinky se taky nesladí až na vyjímky.... pokud má byt čaj prijemne hořky a das do nej cukr už to je nesmysl :-) atd....


vo vseobecnosti suhlasim s tvojim nazorom :) kvalitny dobry caj ma dost chuti sam o sebe, ale o to je zabavnejsie obcas sledovat ludi ako si pytaju ku gyokuro cukor, alebo med :D :D

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 12:10
od Dzin Tea Racer
Ano to je pravda a nekdo treba i ze zdravotních důvodů, každopadne doporučuji vyzkouset, to je ta nejlepsí cesta :-)

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 14:38
od Doom
medem si občas votuním pu-erh, když mě v zimě škrábe v krku

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 15:51
od Gwynnbleid
Doom píše:medem si občas votuním pu-erh, když mě v zimě škrábe v krku


med ja davam do Tuarega, raz som ho dal aj dal aj do Lung Jing Tiger Spring, kedze ma dakto vyrusil a preluhoval sa mi :( prekvapivo to bolo vcelku dobre, lahko gastanova chut dracej studne sa skvele s medom doplnala :) ale to bolo nudzove riesenie

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 15:58
od Dzin Tea Racer
To tuarega a yogi taky dávam med do tuarega nekdy i pampeliskovy nebo sedmikráskový. :-)

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 16:31
od Gwynnbleid
Dzin Tea Racer píše:To tuarega a yogi taky dávam med do tuarega nekdy i pampeliskovy nebo sedmikráskový. :-)


naozaj najlepsi med to tuarega je lesny med :) ma uplne inu chut, taku menej sladsiu ale aromatickejsiu, ale treba mat znameho vcelara nech to je ono :)

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 16:46
od Dzin Tea Racer
To ano ale pozor lesní med je " chyták na pražáky " je to nejméně kvalitní med! Je to tak zvaná medovice... Což je med z exkrementů mšice... ale jako proč ne, občas ho také beru.

PříspěvekNapsal: 30. 7. 2009 16:49
od Monishka
Dzin Tea Racer píše:To ano ale pozor lesní med je " chyták na pražáky " je to nejméně kvalitní med! Je to tak zvaná medovice... Což je med z exkrementů mšice... ale jako proč ne, občas ho také beru.


JJ o tom uz jsem take byla poucena! :D
Ale od mala nas vychovavali ze lesni med je nejlepsi ... :???:

PříspěvekNapsal: 31. 7. 2009 10:02
od visual
cukr nebrat....
když už mám doma luční med-chlapík u nás ve městě sám vyrábí .....

PříspěvekNapsal: 23. 9. 2009 18:34
od Holand
Večer si k cigaretě dávám Pickwick zelený s citronem, což je rádobyčaj a tak ho sladím :-) Když piji kvalitní čaj tak většinou nekouřím, protože to otupuje chuť, a většina kvalitních čajů se slazením znehodnotí, tudíž:

Pravý čaj (až na vyjímky) nesladit, pytlíkový sladit, nebo alespoň mě pytlíkový bez cukru nechutná :-)

PříspěvekNapsal: 24. 9. 2009 15:37
od Assam
sladiť čaj cukrom?
to je otázne,ako ktorý čajík,a rád ochutnám aj sladený...
ale po vačšine nesladím,keď tak kandisom

PříspěvekNapsal: 24. 9. 2009 20:20
od CreAtive_34
čaj ne, ale třeba maté mám radši s trochou třtinovýho cukru :-?

PříspěvekNapsal: 30. 10. 2009 10:20
od Balajko
sladit čaj je hriech, ale ked to urcity druh vyzaduje tak sladim medom(moj znamy je vcelar) kandisom alebo trstinovym :-)

PříspěvekNapsal: 30. 10. 2009 11:21
od Gwynnbleid
Balajko píše:sladit čaj je hriech, ale ked to urcity druh vyzaduje tak sladim medom(moj znamy je vcelar) kandisom alebo trstinovym :-)


med a trstinovy cukor povazujem viac za dochucovadlo ako sladidlo. kandis su tie velke krystaliky nie?

PříspěvekNapsal: 30. 10. 2009 12:14
od Balajko
Gwynnbleid píše:
Balajko píše:sladit čaj je hriech, ale ked to urcity druh vyzaduje tak sladim medom(moj znamy je vcelar) kandisom alebo trstinovym :-)


med a trstinovy cukor povazujem viac za dochucovadlo ako sladidlo. kandis su tie velke krystaliky nie?


pri niektorych cajoch ako masala, tuareg, rize, ano to hej...
ano kandis su tie velke hnede krystaliky :-)

PříspěvekNapsal: 31. 10. 2009 22:03
od Assam
počul som o rastlinke Stévia,ktorá keĎ sa usuší,je to perfektné sladidlo...počul o tom niekto niečo viac,ja sa o to moc nezaújmam,čají nesladím často