Maximalizacia benefitov zo zeleneho caju (vyssia teplota?)
chcel by som sa opytat, ci existuje neaky (bezny) sposob, ktorym sa da maximalizovat mnozstvo benefitov zeleneho caju.
Cital som neaky (vyzeral byt seriozny) clanok (ked ho znova najdem postnem link), ktory pri zelenom caji hovoril, ze vacsie mnozstvo cennych latok sa dostalo do vody pri vyssej teplote luhovania (cas ostaval rovanky, dlhsi asi sposobuje preluhovanie).
Tusim ze bezne zelene caje sa luhuju okolo 70-80 C, tie vsak zalievali 100C.
Moja otazka teda: preco sa zeleny caj zalieva pri ovela mensich teplotach (ako napr cierny) ? Je to len koli vitaminu C a chuti ?
Pokial by sa maximalizovalo mnozstvo inych latok, ktore su pre caj jedinecne (vseliake flavononidy, polyfenoly a pod.) tak by som kludne chut a vit. C obetoval (teda ten sa da ziskavat ovela efektivnejsie z inych zdrojov).