Sladit čaj či nesladit?....
V mém prvním příspěvku jsem to "nakousl", takže nyní otevírám tuto diskuzi na téma: SLADIT či NESLADIT?
Ti co se považují za odborníky, jasně říkají nesladit.
Já si ale dovolím nesouhlasit. Některé zelené čaje(např. i pu erh) piji neslazené, v čínských restauracích k zelenému čaji také cukr nevyžaduji.
Ale většinu čajů sladím. Samozřejmě jsem je zkoušel pít i neslazené, ale že by oslazením to jejich chuť degradovalo, tak to tedy alespoň v mém případě ne.
Naopak, zdá se mi, že pak ta chuť ještě vynikne. Připomínám, ano, jsem na sladké.
Ti co se považují za odborníky, jasně říkají nesladit.
Já si ale dovolím nesouhlasit. Některé zelené čaje(např. i pu erh) piji neslazené, v čínských restauracích k zelenému čaji také cukr nevyžaduji.
Ale většinu čajů sladím. Samozřejmě jsem je zkoušel pít i neslazené, ale že by oslazením to jejich chuť degradovalo, tak to tedy alespoň v mém případě ne.
Naopak, zdá se mi, že pak ta chuť ještě vynikne. Připomínám, ano, jsem na sladké.