Meng Ding Cui Yu

<<

jerry1402

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 10

Registrován: 27. 6. 2010 14:41

Příspěvek 15. 7. 2010 20:24

Meng Ding Cui Yu

Ahoj mám doma teď tenhle čajík. Chci se zeptat jak ho správně připravit.Díky :-)
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10387

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 15. 7. 2010 21:27

Můžeš nám o čaji říci neco více? Jinak tak jako každý čaj na Kung Fu, nebo do zhongu či konvičky. Zalít vodou cca 70-85°C, louhovat od 20s po 3 minutky.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

jerry1402

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 10

Registrován: 27. 6. 2010 14:41

Příspěvek 15. 7. 2010 21:39

No měl by to být čaj z letošní sklizně.Stál 95 kč/50g.
Právě jsem zkoušel první nálev. Asi 70C a 1min louhování. Chuť je trošku slabší. Má hodně zvláštní chuť. Takovou jak posekaná tráva :D .Nikdy jsem nic takového nepil.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10387

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 15. 7. 2010 23:04

Ano on chutná malinko jako japonské čaje :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

jarda02

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 15

Registrován: 4. 5. 2010 17:36

Příspěvek 19. 7. 2010 00:59

Tak tento čajík jsem měl včera prvně, takže jeho optimální přípravu zatím vychytávám, ale začal jsem zalétím vodou o 65°C, další nálev pak trochu výše, vždy po dvou minutkách a v pohodě. Někde psali, že optimum je 5-6g na 200ml, přičemž jedna vrchovatá lžička tohoto čaje má být 1,5g. Prý to celkem odpovídá, ale nevážil jsem to.
<<

jarda02

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 15

Registrován: 4. 5. 2010 17:36

Příspěvek 20. 7. 2010 13:54

No, tak jsem ve zkoušení lehce pokročil a zdá se mi, že ta rada o těch čajových lžičkách, kterou jsem kdesi vyčetl, mi přijde poněkud příliš; a tudíž bych to množství čaje snížil alespoň o 1/3, čili na 200ml tak 2-3 plné čajové lžičky max.
Zkusil jsem i 4 lžičky (opět mi přišlo zbytečně moc) na 300ml, kdy jsem třetí záliv nechal louhovat 3 minuty a čaj nabyl silné a nepříjemné hořkosti - řekl bych, až na hranici pitelnosti, a proto tento čaj nelouhuji déle, než 2 minuty, teplotou vody kolem 65°C-75°C.
Snad se to může nepatrně "šarže od šarže" lišit a také záleží na preferované chuti daného čajomilce, a tak zkuste a uvidíte sami. ;-) Hezký den!
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10387

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 20. 7. 2010 14:07

Každy si tu musime vychytat, zalezi na kvalite čaje, vody a hlavne nasi chuti. Já si nekdy udelam moje množstvi a jednou to je slabe, podruhe silné. To je to co se mi na čaji líbí, je zivý. :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Gwynnbleid

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 403

Registrován: 29. 7. 2009 15:00

Bydliště: Bratislava, Slovensko

Příspěvek 21. 7. 2010 09:26

na tento caj velmi odporucam ladovu pripravu, bud ho dat macerovat, alebo este lepsie nasypat do kyusu, zhongu, alebo zlievaciku, doplnit kockami ladu a postupne si odkvapavat hutny cajovy koncentrat, ktory je ale s minimom horkosti aj kofeinu :)
<<

lesasyn

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 816

Registrován: 1. 6. 2011 06:13

Bydliště: Choceň

Příspěvek 1. 6. 2011 07:27

Re: Meng Ding Cui Yu

Na ledu taktéž doporučuji. Tenhle čaj mě hodně baví. Na čundr pulitrovou petku, hrstku mengdingu a u každé studánky dolít vypitou vodu ;-)
Do zhogu 4,5g/100ml a začínám na 60 až 65 (mám ho rád jemnější) a polehoučku zvyšovat teplotu... A už slintám :o)
Do velké konve ho nedělám, zdá se mi že tolik nevynikne (asi jako kvalitní senchu do pulitru)

Zpět na Příprava čaje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 20 návštevníků

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz