Meng Ding Cui Yu
Příspěvků: 9
• Stránka 1 z 1
Ahoj mám doma teď tenhle čajík. Chci se zeptat jak ho správně připravit.Díky
Můžeš nám o čaji říci neco více? Jinak tak jako každý čaj na Kung Fu, nebo do zhongu či konvičky. Zalít vodou cca 70-85°C, louhovat od 20s po 3 minutky.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Ano on chutná malinko jako japonské čaje
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Tak tento čajík jsem měl včera prvně, takže jeho optimální přípravu zatím vychytávám, ale začal jsem zalétím vodou o 65°C, další nálev pak trochu výše, vždy po dvou minutkách a v pohodě. Někde psali, že optimum je 5-6g na 200ml, přičemž jedna vrchovatá lžička tohoto čaje má být 1,5g. Prý to celkem odpovídá, ale nevážil jsem to.
No, tak jsem ve zkoušení lehce pokročil a zdá se mi, že ta rada o těch čajových lžičkách, kterou jsem kdesi vyčetl, mi přijde poněkud příliš; a tudíž bych to množství čaje snížil alespoň o 1/3, čili na 200ml tak 2-3 plné čajové lžičky max.
Zkusil jsem i 4 lžičky (opět mi přišlo zbytečně moc) na 300ml, kdy jsem třetí záliv nechal louhovat 3 minuty a čaj nabyl silné a nepříjemné hořkosti - řekl bych, až na hranici pitelnosti, a proto tento čaj nelouhuji déle, než 2 minuty, teplotou vody kolem 65°C-75°C.
Snad se to může nepatrně "šarže od šarže" lišit a také záleží na preferované chuti daného čajomilce, a tak zkuste a uvidíte sami. Hezký den!
Zkusil jsem i 4 lžičky (opět mi přišlo zbytečně moc) na 300ml, kdy jsem třetí záliv nechal louhovat 3 minuty a čaj nabyl silné a nepříjemné hořkosti - řekl bych, až na hranici pitelnosti, a proto tento čaj nelouhuji déle, než 2 minuty, teplotou vody kolem 65°C-75°C.
Snad se to může nepatrně "šarže od šarže" lišit a také záleží na preferované chuti daného čajomilce, a tak zkuste a uvidíte sami. Hezký den!
Každy si tu musime vychytat, zalezi na kvalite čaje, vody a hlavne nasi chuti. Já si nekdy udelam moje množstvi a jednou to je slabe, podruhe silné. To je to co se mi na čaji líbí, je zivý.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Re: Meng Ding Cui Yu
Na ledu taktéž doporučuji. Tenhle čaj mě hodně baví. Na čundr pulitrovou petku, hrstku mengdingu a u každé studánky dolít vypitou vodu
Do zhogu 4,5g/100ml a začínám na 60 až 65 (mám ho rád jemnější) a polehoučku zvyšovat teplotu... A už slintám )
Do velké konve ho nedělám, zdá se mi že tolik nevynikne (asi jako kvalitní senchu do pulitru)
Do zhogu 4,5g/100ml a začínám na 60 až 65 (mám ho rád jemnější) a polehoučku zvyšovat teplotu... A už slintám )
Do velké konve ho nedělám, zdá se mi že tolik nevynikne (asi jako kvalitní senchu do pulitru)
Příspěvků: 9
• Stránka 1 z 1
Kdo je online
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 návštevníků