www.zalozfirmu.cz

Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

<<

Davčcha

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 490

Registrován: 30. 12. 2013 22:03

Příspěvek 29. 5. 2014 22:00

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Rozdíl teplot v otevřeném a zavřeném gaiwanu je podle mých pokusů nepatrný: 3°C po minutě a půl. Jinak ko rád používám na vzorky - je do něj dobře vidět a v listu se dá pěkně šťourat a sledovat barvu nálevu.
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 709

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Prešov

Příspěvek 22. 7. 2014 19:23

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Dnes som trochu viac posunul vicko gaiwanu (nechtiac) a priblizne tretina listkov darjeelingu sa mi vyliala do zlievatka, tak som to nalial naspet do gaiwanu a opet zlial, ale uz bez listkov. Chutovo to bolo velmi zaujimave :)
<<

Lachtan

Uživatelský avatar

Začátečník
Začátečník

Příspěvky: 30

Registrován: 10. 5. 2015 12:47

Příspěvek 10. 5. 2015 13:44

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

FarKy píše:Dnes som trochu viac posunul vicko gaiwanu (nechtiac) a priblizne tretina listkov darjeelingu sa mi vyliala do zlievatka, tak som to nalial naspet do gaiwanu a opet zlial, ale uz bez listkov. Chutovo to bolo velmi zaujimave :)


tohle občas dělám u oolongů, naposled u bai hao, první dva nálevy se mi zdály slabé, tak jsem je znovu prohnal konvičkou a výsledek byl super
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 709

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Prešov

Příspěvek 17. 1. 2016 00:06

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Nazdar. Chcel by som sa opýtať na rozdiel medzi zhongom s hrubou stenou a tenkou. Ktoré čaje sa do ktorého zhongu viac hodia? Je v tom vôbec rozdiel??? Pri používaní som veľmi rozdiel necítil... možno len v tom, že hrubostenný viac páli.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9397

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 17. 1. 2016 11:00

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Rozdíl je, například Jing Den Zhen je jako skořápečka. Záleží na materiálu, zdali to je klasický porcelán, yixing apod. Nějaké čaje potřebují aby teplota klesala pomaleji, jiným to nevadí. Musíš to asi vyzkoušet jak Ti to bude vyhovovat. Hrubostenný víc pálí? Rozhone ale ne hned, když tam daš vroucí vodu, trva par sekund než se rozpálí zcela a tak může být čaj už slitý...
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 709

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Prešov

Příspěvek 17. 1. 2016 13:27

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Vdaka. Ten hrubostenný páli, až keď sa nahreje. Záleží aj do akej výšky naleješ vodu.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9397

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 17. 1. 2016 13:32

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Ano, samozřejmě to má také vliv.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Jirka

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 59

Registrován: 10. 2. 2008 22:26

Bydliště: Brno

Příspěvek 17. 1. 2016 19:52

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Jo, a proto si dost často nadávám, že jsem ten gaiwan nalil zase moc plný, a řeknu si, že příště si už dám pozor. No a jak myslíte, že to příště zase dopadne? :-D
<<

FarKy

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 709

Registrován: 3. 4. 2013 22:01

Bydliště: Prešov

Příspěvek 17. 1. 2016 22:36

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

:D Kúp si tenkostenný. Tie nalievam pár mm od okraja a nepália :) Ale mám jeden 150ml hrubostenny a ten zalejem 1 cm od kraja a po minúte sa nedá zliať, lebo je veľmi horúci. Ale zasa dobre drží teplo.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 9397

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 18. 1. 2016 16:24

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Jirko, tohle znám dobře. Mám oblíbenou konvičku na shu a k ní oblíbený šálek, bohužel malý, vzdy ho musím nalít plny a popalit se, jelikož 170 ml, se do 140 ml šálku proste z nejakých důvadů ani opakovně nevejde! :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Jirka

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 59

Registrován: 10. 2. 2008 22:26

Bydliště: Brno

Příspěvek 20. 1. 2016 19:44

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

A co slévací džbánek? Já ho používám skoro vždy :-)
<<

joda

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 1453

Registrován: 13. 8. 2011 14:27

Bydliště: Benák city

Příspěvek 20. 1. 2016 20:30

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

POsledni dobou mam dost velky salek, abych to tam vylil z konve cele :) Dzbanek pouzivam kdyz rozlivam vice lidem, to jo :-)
Můj blog: "BéPéčko" čili Bezpečný Prostor | Michal Zajačík
<<

dayofvictory

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 124

Registrován: 9. 2. 2013 19:27

Příspěvek 21. 1. 2016 00:40

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

Stane jen směle do toho...rozčeřit stojaté vody bude jen dobré. Někdo se možná poučí no a ten zbytek si procvičí psaní při obhajobách svých názorů :-)
Předchozí

Zpět na Příprava čaje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz