Stránka 4 z 4

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 29. 5. 2014 22:00
od Davčcha
Rozdíl teplot v otevřeném a zavřeném gaiwanu je podle mých pokusů nepatrný: 3°C po minutě a půl. Jinak ko rád používám na vzorky - je do něj dobře vidět a v listu se dá pěkně šťourat a sledovat barvu nálevu.

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 22. 7. 2014 19:23
od FarKy
Dnes som trochu viac posunul vicko gaiwanu (nechtiac) a priblizne tretina listkov darjeelingu sa mi vyliala do zlievatka, tak som to nalial naspet do gaiwanu a opet zlial, ale uz bez listkov. Chutovo to bolo velmi zaujimave :)

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 10. 5. 2015 13:44
od Lachtan
FarKy píše:Dnes som trochu viac posunul vicko gaiwanu (nechtiac) a priblizne tretina listkov darjeelingu sa mi vyliala do zlievatka, tak som to nalial naspet do gaiwanu a opet zlial, ale uz bez listkov. Chutovo to bolo velmi zaujimave :)


tohle občas dělám u oolongů, naposled u bai hao, první dva nálevy se mi zdály slabé, tak jsem je znovu prohnal konvičkou a výsledek byl super

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 17. 1. 2016 00:06
od FarKy
Nazdar. Chcel by som sa opýtať na rozdiel medzi zhongom s hrubou stenou a tenkou. Ktoré čaje sa do ktorého zhongu viac hodia? Je v tom vôbec rozdiel??? Pri používaní som veľmi rozdiel necítil... možno len v tom, že hrubostenný viac páli.

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 17. 1. 2016 11:00
od Dzin Tea Racer
Rozdíl je, například Jing Den Zhen je jako skořápečka. Záleží na materiálu, zdali to je klasický porcelán, yixing apod. Nějaké čaje potřebují aby teplota klesala pomaleji, jiným to nevadí. Musíš to asi vyzkoušet jak Ti to bude vyhovovat. Hrubostenný víc pálí? Rozhone ale ne hned, když tam daš vroucí vodu, trva par sekund než se rozpálí zcela a tak může být čaj už slitý...

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 17. 1. 2016 13:27
od FarKy
Vdaka. Ten hrubostenný páli, až keď sa nahreje. Záleží aj do akej výšky naleješ vodu.

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 17. 1. 2016 13:32
od Dzin Tea Racer
Ano, samozřejmě to má také vliv.

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 17. 1. 2016 19:52
od Jirka
Jo, a proto si dost často nadávám, že jsem ten gaiwan nalil zase moc plný, a řeknu si, že příště si už dám pozor. No a jak myslíte, že to příště zase dopadne? :-D

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 17. 1. 2016 22:36
od FarKy
:D Kúp si tenkostenný. Tie nalievam pár mm od okraja a nepália :) Ale mám jeden 150ml hrubostenny a ten zalejem 1 cm od kraja a po minúte sa nedá zliať, lebo je veľmi horúci. Ale zasa dobre drží teplo.

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 18. 1. 2016 16:24
od Dzin Tea Racer
Jirko, tohle znám dobře. Mám oblíbenou konvičku na shu a k ní oblíbený šálek, bohužel malý, vzdy ho musím nalít plny a popalit se, jelikož 170 ml, se do 140 ml šálku proste z nejakých důvadů ani opakovně nevejde! :-)

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 20. 1. 2016 19:44
od Jirka
A co slévací džbánek? Já ho používám skoro vždy :-)

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 20. 1. 2016 20:30
od joda
POsledni dobou mam dost velky salek, abych to tam vylil z konve cele :) Dzbanek pouzivam kdyz rozlivam vice lidem, to jo :-)

Re: Příprava v Zhongu (Gaiwanu)

PříspěvekNapsal: 21. 1. 2016 00:40
od dayofvictory
Stane jen směle do toho...rozčeřit stojaté vody bude jen dobré. Někdo se možná poučí no a ten zbytek si procvičí psaní při obhajobách svých názorů :-)