Stránka 1 z 1

Zajímavá příprava Yerba maté

PříspěvekNapsal: 19. 3. 2011 18:25
od cajovnicka.ic.cz
Kdesi na internetu jsem našel zajímavé video, kde byla popsána příprava maté přímo v citrusech. Na vrchu citrusu rozřízneme otvor, vydlabeme vnitřek, přisypeme maté a zalijeme vodou.

Video:


Dnes jsem to vyzkoušel, musím říct, že výsledek je velice zajímavý a hlavně chutný! Ideální je více zalití a hned usrkávat přilitou vodu, postupně když začne být výluh slabší, tak chvilku nechat. Vyzkoušeno zatím jen na poprvé s malým pomerančem, s brčkem a ne moc kvalitním maté, ale mám z toho velice pozitivní dojmy...minimálně je to způsob jak použít horší maté.

Hůře již dopadl test vaření Maté v mléce (tuším, že jsem ho objevil zde?!). Ani kilo cukru by nepřekrylo onu chuť. Vypadalo to jako koprovka a chutnalo...no radši nevzpomínat.

Re: Zajímavá příprava Yerba maté

PříspěvekNapsal: 4. 6. 2015 17:18
od wmiguel
Uvažoval jsem o koupi calabasy (jednu máme doma, ale je tatinkova z Nikaraguy a nenechá me ji používat) tak jako občasné řešení to vypadá navysost dobre, a hlavně levné.