Tak mne to chutí
Záleží aj pre koho pripravuješ. Samozrejme s čajovými kamarátmi klasika, gong fu... Ale pijáci sáckáčov, chcú mať svoju šálku a žiadne omáčky okolo toho. A chcú to mať hlavne rychle!
Prijde mi aj zaujímavejšie nechať lístky v konvičke, lebo sa môžu na nich pozrieť a vlastne si vychutnať aj trocha odlišné nálevy, pretože prvá šálka je vodová, druhý normálna a tretia silnejšia...
Ale vždy sa ich opýtam, že ako chcú pripraviť
Ak chce viacero ľudí ochutnať, tak to pripravujem pred nimi, normálne v gaiwane. Ale aj tak mám skúsenosť, že prvé nálevy vypijú a potom zvyšok dopijem ja
Lebo to poznáme... každý čaj je horký! xD
No v podstate som len chcel vedieť, že keď im pripravim čaj tým sposobom, že necham lístky celú dobu v konvičke, tak že či im nemôže podráždiť žalúdok a pod. Pri velmi malom množstve na velký objem. Občas si robím aj ja tak čaj na tento sposob, že zalejem v šálke a nechám lístky a pijem spolu s nimi a necítim nejaký negatívny účinok na trávenie.
Myslím, že v Číne to tak tiež pijú a neriešia veľmi...