Stránka 2 z 2

Re: Nebezpecne ucinky pri dlhom luhovani ?

PříspěvekNapsal: 4. 7. 2013 07:59
od Jamo
za mna tiez zalezi, co preluhujes, napr. v praci pravidelne preluhujem shu pu erh a neviem, ci je to zvykom, alebo nie ale vypit sa to da uplne v pohode aj ked to mam cierne ako bota
a z mojej skusenosti aj vacsina cervenych je celkom pitelna
zn. v praci robi clovek zverstva

Re: Nebezpecne ucinky pri dlhom luhovani ?

PříspěvekNapsal: 9. 7. 2013 15:25
od FarKy
A co sa tyka zelenych, bielych a mozno aj polozelenych taK: S pribudajucimi nalevmi sa zvysuje len doba luhovania alebo aj teplota vody?

Re: Nebezpecne ucinky pri dlhom luhovani ?

PříspěvekNapsal: 14. 7. 2013 15:57
od joda
Obojí, dle chuti :-) Osobně však první čas a když nepomůže, tak pak teprve teplota. Ten čas však s mírou, ne že to louhuji 15 minut :-)

Re: Nebezpecne ucinky pri dlhom luhovani ?

PříspěvekNapsal: 3. 2. 2017 20:23
od FarKy
Zvyknem niekedy pripravovať čaj na 1 nálev. Vačšinou známym, keď prídu na návštevu a chcú niečo ochutnať a nebabrať sa s tým. Osvedčilo sa mi dať 1,5g - 2g na 300 - 350ml a nechať to v konvičke. Postupne ako pijú, tak je čaj silnejší, a po menšom vychladnutí už než nezesiluje.

Chcel by som vedieť, je dobré takto pripravovať čaj, že ho nechám v konvičke aj 15 minút (malé množstvo, veľký objem) ? Neškodí to? Či je lepšie radšej sa s tým babrať a preliať to po vylúhovaní? Chuťovo nie je horký, ani po 15 minútach.

Re: Nebezpecne ucinky pri dlhom luhovani ?

PříspěvekNapsal: 3. 2. 2017 22:04
od Dzin Tea Racer
Spíše jak ti to chutná. Je lepší pripravit to klasicky, ono to lidi i více zajímá, začnou si s tím hrát a začne je to bavit.

Re: Nebezpecne ucinky pri dlhom luhovani ?

PříspěvekNapsal: 3. 2. 2017 23:22
od FarKy
Tak mne to chutí :)

Záleží aj pre koho pripravuješ. Samozrejme s čajovými kamarátmi klasika, gong fu... Ale pijáci sáckáčov, chcú mať svoju šálku a žiadne omáčky okolo toho. A chcú to mať hlavne rychle! :D Prijde mi aj zaujímavejšie nechať lístky v konvičke, lebo sa môžu na nich pozrieť a vlastne si vychutnať aj trocha odlišné nálevy, pretože prvá šálka je vodová, druhý normálna a tretia silnejšia...

Ale vždy sa ich opýtam, že ako chcú pripraviť :) Ak chce viacero ľudí ochutnať, tak to pripravujem pred nimi, normálne v gaiwane. Ale aj tak mám skúsenosť, že prvé nálevy vypijú a potom zvyšok dopijem ja :D Lebo to poznáme... každý čaj je horký! xD

No v podstate som len chcel vedieť, že keď im pripravim čaj tým sposobom, že necham lístky celú dobu v konvičke, tak že či im nemôže podráždiť žalúdok a pod. Pri velmi malom množstve na velký objem. Občas si robím aj ja tak čaj na tento sposob, že zalejem v šálke a nechám lístky a pijem spolu s nimi a necítim nejaký negatívny účinok na trávenie.

Myslím, že v Číne to tak tiež pijú a neriešia veľmi...

Re: Nebezpecne ucinky pri dlhom luhovani ?

PříspěvekNapsal: 4. 2. 2017 12:07
od Dzin Tea Racer
Je to jak kdy a jak kdo. Pokud ti to nic nedela a chutná, tak není problem s tím.