Stránka 1 z 1

příprava čaje na druhý den

PříspěvekNapsal: 18. 1. 2012 20:16
od romanred
Zdravím přátele dobrých čajů. Chtěl bych požádat o radu, je - li to vůbec možné, jak nejlépe připravit čaj na druhý den pro celodenní popíjení, cca 1,5 litru. V práci si ho nemohu dovolit připravit jako doma, v pohodě a pěkně čerstvý a ráno je času taky málo. Zkrátka takový opravdový ledový čaj. Ne ty sladký komerční napodobeniny ani nevím čeho:-)). Podařilo se mi zatím jen to, že do druhého dne ztmavne a už nemá tu krásně zelenou barvu a ani chuť. Díky a mějte se fajn.

Re: příprava čaje na druhý den

PříspěvekNapsal: 18. 1. 2012 20:42
od lesasyn
A louhoval jsi za studena?
Vecer vem skleneny dzban, nasyp lzici caje, zalej litrem studene vody a nech v lednici louhovat az do rana...
Takto pripravene mi nejvice chutnaji japonske caje - sencha, kukicha... Lze pouzit i cinske zelene -napr. meng ding cui yu. Dobre vychazi i Darjeeling nebo necaj yerba mate
Rano uz pak staci jen precedit

Re: příprava čaje na druhý den

PříspěvekNapsal: 19. 1. 2012 09:04
od IkE Blaster
Darjeeling by mohl být takto velmi zajímavý (neumím si to ale představit), čínské zelené potvrzuji (japonských mi vždy přišlo škoda).

Re: příprava čaje na druhý den

PříspěvekNapsal: 19. 1. 2012 10:20
od Assam
...no s tým darjeelingom to vyskúšam :) pravda, zelené sú super lúhované za studena cez noc :)

Re: příprava čaje na druhý den

PříspěvekNapsal: 20. 1. 2012 18:25
od Dzin Tea Racer
Japonci jsou paradní. Treba klasicke za tepla louhované zelené, to se uplne změní. Dá se tibeták, oolong, ale za tepla do druheho dne bych to stejne už neriskoval. To je lepsi si vzit vodu a louhovacku termosku, nebo konvicku .....

Re: příprava čaje na druhý den

PříspěvekNapsal: 7. 6. 2013 07:55
od puerh
Dzin Tea Racer píše:Japonci jsou paradní. Treba klasicke za tepla louhované zelené, to se uplne změní. Dá se tibeták, oolong, ale za tepla do druheho dne bych to stejne už neriskoval. To je lepsi si vzit vodu a louhovacku termosku, nebo konvicku .....


presne nic se nema prehanet aby to s nama este neseklo z prelouhovanim.