Stránka 1 z 1

priprava "dust" caje

PříspěvekNapsal: 20. 5. 2013 20:23
od Spiro
Cus.. byl mi privezen caj ze sri lanky... ovsem nemam poneti jak se prachovy caj pripravuje ani poradne co to je za caj (neb je to napsano v pismu pro me nesrozumitelnem).
Jedine co prectu je "100% pure ceylon tea a "packed in sri lanka" :DD

Re: priprava "dust" caje

PříspěvekNapsal: 21. 5. 2013 23:58
od Spiro
to jako nikdo nevi?

Re: priprava "dust" caje

PříspěvekNapsal: 22. 5. 2013 07:38
od Jamo
nj take veci zvycajne niesu moc mnamky teda az na vynimku matche aleko ako matchu by som to rozhodne nepripravoval (aj ked mozno to bude zaujimave)
priprav ho normalne akurat vyrazne skrat dobu luhovania trosku sa s tym pohraj ale osobne to nadejne nevidim ale mozno to je len mojou nevzdelanostou a niekto skusenejsi ma opravi

Re: priprava "dust" caje

PříspěvekNapsal: 22. 5. 2013 10:08
od tomdo
Dust Tea je taková ta věc, co se sype do pytlíků, pokud se nemýlím. Takže bych se docela obával toho, jak to potom sliješ a vypiješ, chce to nějaký filtr. Nicméně je to pořád červený čaj, ale bude se asi louhovat rychleji. Zalévat asi 100°C vodou. Jeden nálev, zkus tak 3-4g na 200 ml, louhuj dvě tři minuty. Nebo s mlékem jako dáta masala. Nejsem žádná autorita, možná je to úplná blbost, ale musíš to prostě vyzkoušet nějak připravit a pak vyladit do stadia pitelnosti. Žádné zázraky nečekej, myslím, že to bude dost mizerný čaj. (Třeba se mýlím.)