příprava huang shang mao feng
Napsal: 5. 10. 2013 19:32
Zdravím všechny příznivce čaje.
Mám prosbu o pomoc .
Dnes jsem v čajovně koupil čaj huang shang mao feng.
V čajovně mi řekl že to mám připravovat 80 °C 2-3min a na 250ml konvičku 8g čaje.
Těch 8g mi přišlo moc tak jsem se doma koukl na net a tam píšou zase 2g na každých 100ml ,takže 4,5g na 250ml.
Dále se chci zeptat jak je to s další dobou louhování .
Pokud se první nálev louhuje 2-3min tak ten další by měl také být v rozmezí minut ne .
Ovšem na netu jsem se znovu dočetl , že u těchto vícenálevových čajů se to měří na řády sekund a ne minut .
Prosím tedy o radu jak si poradit s přípravou tohoto čaje .
Děkuji
Mám prosbu o pomoc .
Dnes jsem v čajovně koupil čaj huang shang mao feng.
V čajovně mi řekl že to mám připravovat 80 °C 2-3min a na 250ml konvičku 8g čaje.
Těch 8g mi přišlo moc tak jsem se doma koukl na net a tam píšou zase 2g na každých 100ml ,takže 4,5g na 250ml.
Dále se chci zeptat jak je to s další dobou louhování .
Pokud se první nálev louhuje 2-3min tak ten další by měl také být v rozmezí minut ne .
Ovšem na netu jsem se znovu dočetl , že u těchto vícenálevových čajů se to měří na řády sekund a ne minut .
Prosím tedy o radu jak si poradit s přípravou tohoto čaje .
Děkuji