Stránka 1 z 1

příprava huang shang mao feng

PříspěvekNapsal: 5. 10. 2013 19:32
od hawkboy
Zdravím všechny příznivce čaje.
Mám prosbu o pomoc .
Dnes jsem v čajovně koupil čaj huang shang mao feng.
V čajovně mi řekl že to mám připravovat 80 °C 2-3min a na 250ml konvičku 8g čaje.
Těch 8g mi přišlo moc tak jsem se doma koukl na net a tam píšou zase 2g na každých 100ml ,takže 4,5g na 250ml.
Dále se chci zeptat jak je to s další dobou louhování .
Pokud se první nálev louhuje 2-3min tak ten další by měl také být v rozmezí minut ne .
Ovšem na netu jsem se znovu dočetl , že u těchto vícenálevových čajů se to měří na řády sekund a ne minut .
Prosím tedy o radu jak si poradit s přípravou tohoto čaje .
Děkuji :-)

Re: příprava huang shang mao feng

PříspěvekNapsal: 5. 10. 2013 20:11
od emba
Vítej na fóru! :-)

Zkus toto : 3g čaje na 100ml, 80 stupňů voda, louhovat 30/20/30/40/60 sekund. Nejlepší je příprava v malé konvičce nebo v gaiwanu.

Re: příprava huang shang mao feng

PříspěvekNapsal: 5. 10. 2013 20:28
od Dzin Tea Racer
Vítej a nezakladej mi dva dorazy najednou :-) ( ten duplicitní jsem již smazal )
Jak psal/a
Emba

Re: příprava huang shang mao feng

PříspěvekNapsal: 5. 10. 2013 22:28
od hawkboy
Za to duplicitní tema se omlouvam , nějak se mi to vytvořilo 2x a nemohl jsem najít jak to jedno smazat.
Děkuji za přivítání a rady .
Takto to připravuješ i ty ?
Zatím jsem to louhoval vždy ty 2 minuty jelikož mi to přišlo slabé ale to asi bude dáno tím , že jsem dával 2g na 100ml

Re: příprava huang shang mao feng

PříspěvekNapsal: 5. 10. 2013 23:49
od Dzin Tea Racer
Ano také tak. Prakticky vše na Kung Fu Cha. Tak jak to delas ty, je taková obecná připrava, spise levnejsi čaje, nic moc si nevychutnáš.
Mrkni sem
http://www.tea-earth.net/priprava.html