Stránka 1 z 1

Priprava nejen zelenych caju v praci?

PříspěvekNapsal: 3. 11. 2013 20:20
od mahdi
cau,

delsi dobu pozoruju z povzdali, dnes se tedy i zapojuji :)

Chtel bych se zeptat jak resite piti zelenych a vseobecne caju citlivych na teplotu v praci? Momentalne konzumuji prevazne shu pu'er, liubao, heicha a proste to co se da zalivat vrouci nebo jen mirne schladlou vodou, pak si doma vecer dam sheng pu'er, senchu nebo nakej zelenak a nemuzu spat :) ... proto bych rad nak doresil piti techto caju i pres den. Napada me zrejme slit vrouci vodu do termosky, namerit za jak dlouho schladne na danou teplotu a pak udelat postupne nekolik nalevu. Jak toto resite? U konvice je frmol, takze nechat ji otevrenou nekolik minut moc nemuzu, taky bych asi nemel cajovanim zabijet pulku pracovni doby :) pripadne je louhovacka alternativa, moc nevim jak se pouziva a kde ji sehnat.

diky

Re: Priprava nejen zelenych caju v praci?

PříspěvekNapsal: 3. 11. 2013 20:33
od Dzin Tea Racer
Dej do termosky vrouci vodu a dělej to jako Čínané původně. Nalij stuednou 1/3 a dolij temer vroucí, a mas 70°C. :-) Namixuj si teplotu dle potřeb. :-)

Re: Priprava nejen zelenych caju v praci?

PříspěvekNapsal: 3. 11. 2013 20:44
od mahdi
To zni dobre :) ... takze si udelam na "kalibracni" nadobe nekolik rysek pro ruzny pomery studena/tepla a muzu pekne operativne pit temer cokoliv, super dik

Kdyz sme u toho, zrovna su na sluzebce v hotelu, kde neni na pokoju konvice a nic :/ existuje neco jako cestovni konvicka na ohrev nebo jak resite toto, casto jezdim na tyden a to uz pak cajik schazi zn pokud mozno na provezeni letadlem.

Re: Priprava nejen zelenych caju v praci?

PříspěvekNapsal: 3. 11. 2013 20:46
od Dzin Tea Racer
Nebral bych to tak vedecky, čaj je anarchista :-)
Chce to vyzkouset, pripadne v šalku predchladis a pak louhujes. Dobrá je taková ta topna spirála, je to male a šikovné. :-)

Re: Priprava nejen zelenych caju v praci?

PříspěvekNapsal: 3. 11. 2013 21:21
od FarKy
Ja by som ti odporucal zavarovacku/louhovacku, nieco taketo - http://www.teatrade.sk/cajove-prislusenstvo/zavarovacka - najlepsie sklenenu, aby si si tam mohol vyznacit kolko studenej musis naliat, aby si po naliati vriacej vody mohol ziskat urcitu teplotu. Potom uz len prelejes do hrnceka/misky a je to :) A ma to vyhodu, ze to mozes urobit aj viackrat, pretoze listky ostavaju vo vnutri.

Re: Priprava nejen zelenych caju v praci?

PříspěvekNapsal: 3. 11. 2013 23:35
od tomdo
Osobně používám vodu z automatu, má tak 90°C, takže přijelu trochu studené vody, na takové to běžné popíjení je mi jedno, jestli má voda 75 nebo 70.