Příspěvek 6. 1. 2008 00:41

Rady a doporučení

Konvičku, zhong či jiné nádobí nikdy nemyjeme saponáty! Pokud je nějak znečištěno tak použijeme nějakou jemnou drátěnku a teplou vodu nebo ocet, ale ani ten nedoporučuji!

Nádobí před přípravou vždy vyhřejeme horkou vodou a připravíme ho tak na čaj. Vodu vylijeme těsně před vložením lístků, které se tak nádherně rozvoní a navlhčí a příprava bude pak dokonalejší a snažší.

Čaj v konvičce nikdy nenecháváme po delší dobu, už vůbec ne přes noc. Třeba z Ixingu už plíseň nedostaneme nikdy a to jsou metodu i znovu-vypálení apod. Čajová patina je žádoucí a cenná!

Příprava konvičky z Ixingské kameniny je snadná a není nutno se ji bát!
Konvičku vymyjeme teplou vodou a pomůžeme si štětečkem, abychom dostali všechny pevné a prachové zbytky z konvičky. Potom v konvičce připravíme čaj, podobný tomu pro jaký je konvička určena a necháme tak dokud nevychladne. Potom dle druhu konvičky " jemné ne ty zatahujeme takto" můžeme i přímo celou ponořit do hrnce a na mírném ohni vařit spolu s velkou dávkou čaje. Po nějakém čase, vyjmeme, necháme oschnout a proces opakujeme dokud nám z konvičky nejde jen vůně čaje, bez stop Ixinské kameniny.

Zhong
Obrázek

Další obrázky naleznete na TEA-EARTH
Socka?