Stránka 1 z 1

Bílé čaje

PříspěvekNapsal: 5. 1. 2008 23:51
od jaffar
Bílý čaj je také jako zelený bez fermentace. Keře se pěstují ve stínu, aby neměli moc chlorofylu. Používají se pupeny "tipsy", ty nejmladší lístky. Čaj je velmi jemný, téměř nepovzbuzuje, ale naopak je velmi prospěšný z duchovního hlediska, třeba před meditací, pří dlouhých besedách s přáteli nebo při nějaké duševní činnosti jako třeba čtení, psaní básní, kreslení nebo při tvorbě webových prezentací :-)) Jeho účinky na tělo jsou podobné jako u zeleného čaje.

Barva nálevů je spíše žlutá nebo žlutozelená ne bílá :-)Čaj zaléváme vodou o teplotě 70 - 85°C. Doba louhování je od 1 minuty až po 7 minut. Nálevů je možno připravit více. Chuť je velmi jemná, až omamná.

TEA-EARTH