varím yogiho .. už nejaký ten čas.. no iba pár rokov.. je to asi môj najoblúbenejší čaj vôbec.. teda z tých špecialitiek.
.. prípravu mám asi takú.. do rozohriateho hrnca nasypem cca 10 g yogiho . niekedy i viac.. a toršku ho popražím ..
a zalejem ho 6 až 7 dcl vody.. okukal som si také množstvo že sa odparí tak deci , deci a pol.. .. privediem do varu a nehám variť 15-20 minút...
osobne ho radšej varím na plynáku, nie na elektrickej platni.. dá sa s varom pekne hrať
.
po 15 minútach prisypem dve lyžičky.. červeného čaju, skúšal som Assam, čo je klasika.. Gruzia, niečo podobné,. zaújmavé je primiešať Nilgiri
alebo Dian Hong, vznikne taká ovocná aróma... varím ďaľších 5 minút a potom invazivne vlejem 1-1,5 dcl mlieka.. domáceho alebo plnotučného..
a privediem do varu.. a potom vypnem.. precedím a pridám med..
Samozrejme,. voda zo studne. domáce mlieko, domáci med.. robia úplne inú chuť ako biely cukor..
všimol som si tiež že med zjemňuje chuť korenia.. ..
Myslím že recept je veľmi podobný ako kopec iných na internete... no stretol som sa už s inými receptami ktorých výsledný produkt nebol zrovna môj šálok Yogiho...