Stránka 1 z 2
Váš nejoblíbenější čaj nečaj!
Napsal:
7. 1. 2008 17:55
od Dzin Tea Racer
Dátá Másala! Hlavně v zimě..
Napsal:
8. 1. 2008 02:34
od jaffar
V zime dáta masala, v lete asi tuarég, prípadne skoro akékoľvek bylinky, ktoré ochladia...
Napsal:
8. 1. 2008 12:07
od egres
Maté určite víťazí v tejto kategórii. Je jedno, či zelené alebo pražené. Či sladené, nesladené alebo korenené.
Dáta masala sa umiestňuje hneď na druhom mieste.
Napsal:
8. 1. 2008 12:18
od Dzin Tea Racer
egres píše:Maté určite víťazí v tejto kategórii. Je jedno, či zelené alebo pražené. Či sladené, nesladené alebo korenené.
Dáta masala sa umiestňuje hneď na druhom mieste.
Jo maté Carnival to je taky supr
Napsal:
8. 1. 2008 12:44
od egres
Dzin Tea Racer píše:egres píše:Maté určite víťazí v tejto kategórii. Je jedno, či zelené alebo pražené. Či sladené, nesladené alebo korenené.
Dáta masala sa umiestňuje hneď na druhom mieste.
Jo maté Carnival to je taky supr
Presne to maté som myslel pod pojmom "korenené". Ale zaujímalo by ma, čo je originálne maté carnival. Pil som to v troch čajovniach zatiaľ. V jednej to bolo proste okorenené tými vecami a luhované vo vode a v druhej zase s mliekom. A v tretej mi to dali pol na pol mlieko s vodou a ešte to dosladili dosť silne (to už sa mi tak nepáčilo, trošku to prehnali s tym medom).
Napsal:
8. 1. 2008 16:13
od Dzin Tea Racer
egres píše:Presne to maté som myslel pod pojmom "korenené". Ale zaujímalo by ma, čo je originálne maté carnival. Pil som to v troch čajovniach zatiaľ. V jednej to bolo proste okorenené tými vecami a luhované vo vode a v druhej zase s mliekom. A v tretej mi to dali pol na pol mlieko s vodou a ešte to dosladili dosť silne (to už sa mi tak nepáčilo, trošku to prehnali s tym medom).
Složení Maté Carnival najdeš
tady!
Sladí se karamelem... Mléko tam nepatří ale hodně si tohle čajovny upravují sami
a pak to vydají jako specialitu
Napsal:
10. 1. 2008 22:22
od Oskar
yogi tea - nezavisle na rocnom obdobi
a tiez ibinana
Napsal:
15. 1. 2008 20:50
od egres
Jaaj, taký dobrý zázvorový čaj som si spravil práve
Napsal:
15. 1. 2008 22:18
od Dzin Tea Racer
egres píše:Jaaj, taký dobrý zázvorový čaj som si spravil práve
Ten mám taky moc rád! ALe pravej zázvorák ne jen ovoněnej zázvorem
Napsal:
15. 1. 2008 22:35
od egres
Dzin Tea Racer píše:egres píše:Jaaj, taký dobrý zázvorový čaj som si spravil práve
Ten mám taky moc rád! ALe pravej zázvorák ne jen ovoněnej zázvorem
Síce nemal som čerstvý koreň, ale aspoň sušený zázvor som mal. Nemá to takú silnú chuť, zato to štípe poriadne. a do toho med a citrón ... veeeľa veľa
Napsal:
15. 1. 2008 22:38
od Dzin Tea Racer
jo to pak jo, ale není nad čerstvej, co? To pak je člověk rozhicovanej
Napsal:
16. 1. 2008 01:08
od Bambi
ehm, normal šipkový(ne pytlikový, ale z pravých šipků) čaj s trochou medu..
Napsal:
16. 1. 2008 01:11
od jaffar
Bambi píše:ehm, normal šipkový(ne pytlikový, ale z pravých šipků) čaj s trochou medu..
Najlepšie je, keď si človek zbiera šípky sám, to ten čaj potom viac oceníš, keď vieš, ako sa pri zbere dopicháš od tŕňov
Napsal:
16. 1. 2008 01:29
od Bambi
jaffar píše:Najlepšie je, keď si človek zbiera šípky sám, to ten čaj potom viac oceníš, keď vieš, ako sa pri zbere dopicháš od tŕňov
no to by musel šipek byt zraly po celý rok a ne jen na podzim a začatkem zimy... navic ve městě je dost těžky najit nekontaminovaný keř..radši si ho koupim ;) at se o trny pícha někdo jiný ;)
Napsal:
16. 1. 2008 02:29
od jaffar
No ja behám pre ne raz za rok, pri Skalici máme chatu, tam to je celkom pohoda. Akurát keď človek trafí do nejakej diery nohou, stratí stabilitu a podvedome s azachytí o prvé, čo je po ruke, čiže šípkový krík, tak nič moc teda
Napsal:
16. 1. 2008 23:05
od Bambi
jaffar píše:No ja behám pre ne raz za rok, pri Skalici máme chatu, tam to je celkom pohoda. Akurát keď človek trafí do nejakej diery nohou, stratí stabilitu a podvedome s azachytí o prvé, čo je po ruke, čiže šípkový krík, tak nič moc teda
jaaaj to musi bolet, ale takový keřík někde při chatě by se mi taky libil... ;)
Napsal:
20. 1. 2008 09:41
od Doom
rooibos a cesmína rules them all
a v létě při nějaké opékačce dáváme na závěr lapacho - vařené na ohni je super
Napsal:
20. 1. 2008 11:40
od Dzin Tea Racer
Ano Lapacho je dobré, na ohni jsem ho nezkoušel
Napsal:
20. 1. 2008 13:30
od Monishka
Lapacho neni zle, napila jsem ho uz dlouho ale.
Napsal:
20. 1. 2008 23:05
od Bambi
Napsal:
9. 2. 2008 20:01
od Dena
U mě vede jednoznačně Maté- Energy drink a IQ .. na takové to .. domácí pocucávání ..
- moc mi chutná. Zázvorový si strouhám jen tehdy, když na mě něco leze. Rooibos je taky dobrůtka a Lapacho dávám většinou jen jako očistnou kůru na jaře. Nezbavím se totiž závislosti a ani moc nechci na výborné kávičce, kterou si často dopřávám.
Napsal:
10. 2. 2008 19:13
od Dena
Ještě pro doplnění, chutná mi taky v poslední době Pitta tea- Himálajský ajúrvédský dóšický čajík
Napsal:
10. 2. 2008 22:44
od Dzin Tea Racer
Dena píše:Ještě pro doplnění, chutná mi taky v poslední době Pitta tea- Himálajský ajúrvédský dóšický čajík
Neznám, kde jsi to sehnal?
Napsal:
11. 2. 2008 21:32
od Dena
Nesehnala, ale dostala darem- je jich celá modrá řada sypaných Himálajských a jsou výborné chuti, k dostání jsou různě v prodejnách s čaji a léčivými rostlinami např.- doporučuji :grin:
Napsal:
2. 7. 2009 20:38
od anežka
Klasický čerstvý zázvorák, lapačo a chryzantéma, která mě přes počáteční nedůvěru překvapila..