Stránka 1 z 1

Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 15. 1. 2012 18:05
od repelent
Robievate si ho??? Chuti vam??? Dochucujete si ho niecim???

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 15. 1. 2012 20:02
od cajicek
Dělám si ho, když mě bolí v krku a chtná mí. Obvykle vyvařím pár minut nakrájený/nastrouhaný samotný zázvor, ke konci přihodím mátu a trochu citronu. Ještě za tepla, ale ne do vroucího nápoje přidám med. Hotovo. Na krk a nemoci jen doporučuju ! :-pq

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 15. 1. 2012 20:35
od Dzin Tea Racer
Já nastrouhám čerstvý zázvor a zaliji vroucí vodou. Po schladnuti na pitelnou teplotu, pridám med ( aby ho teplo nepoškodilo ) a vymačkám jeden celý citron. Parádní na nachlazení. :-)

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 22. 1. 2012 23:49
od Gwynnbleid
zazvor zaliat vriacou vodou (nevarit moc dlho, potom straca silu) pridat matu, ibistek a cukor/med :-)

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 23. 1. 2012 08:22
od Stan
Mám ještě jeno vylepšeníčko, ovšem pro ty, co to snesou. Už léta nakládám chilli většinou odrůdy Habanero, nebo Naga Jolokia do medu. Dostane to fantastickou ovocnou vůni. A s tím taktéž "smrtící" ohnivost. Spolehlivý "InfectKiller". Do zázvoráku, bylinkáče i na vaření a marinování masa před grilováním.
Zároveň se tímto zříkám jakékoli odpovědnosti za číkoli vypálenou hlavu a útroby! :D

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 23. 1. 2012 12:07
od Gwynnbleid
kamaratovy som raz spravil adraka s chilli.. namiesto zazvoru. vzhladom ale na okolnosti, ze na obed mal hubovu polievku, vyprazane hriby a po ceste do cajovne si dal kvalitne majonezovu bagetu boli nasledky priam fatalne :-D

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 23. 1. 2012 12:12
od Assam
Gwynnbleid píše:kamaratovy som raz spravil adraka s chilli.. namiesto zazvoru. vzhladom ale na okolnosti, ze na obed mal hubovu polievku, vyprazane hriby a po ceste do cajovne si dal kvalitne majonezovu bagetu boli nasledky priam fatalne :-D

Adrak je super .. V jednej čajovni v trenčíne, ktorá tam už bohužiaľ nieje nám ho teta čajovníčka vedela pripraviť taký extra :) sedávali sme okolo jednej konvičky traja ako okolo flašky zlého domáceho páleného.
Býval fakt silný, na zahriatie ozaj super :)

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 7. 10. 2012 19:58
od pijast
Dzin Tea Racer píše:Já nastrouhám čerstvý zázvor a zaliji vroucí vodou. Po schladnuti na pitelnou teplotu, pridám med ( aby ho teplo nepoškodilo ) a vymačkám jeden celý citron. Parádní na nachlazení. :-)

Gwynnbleid píše:zazvor zaliat vriacou vodou (nevarit moc dlho, potom straca silu) pridat matu, ibistek a cukor/med :-)

Oboje vypadá dobře, příště si ten svůj zázvorový čajík vylepším... :-P

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 29. 7. 2013 13:08
od Crawler
Ja zázvor používam v prípade nachladenia alebo škrabania v hrdle. Klasicky s medom a citrónom, prvýkrát mi to takmer vypálilo dieru do hrdla :D No môžem len odporučiť.

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 9. 11. 2013 00:42
od FarKy
Ja tiez pijem odvar z Dumbiera :) Davam 4g na 250ml a necedim, neskor pridavam polovicu citrona, pomaranca alebo mandarinky + mala lyzicka medu, Mnam :) Najviac mi chuti z pomarancom a pekne pri tom zmeni farbu do oranzova :)

Re: Zazvorovy "caj"

PříspěvekNapsal: 17. 11. 2013 21:20
od Michaeles
Zrovna teď v sobotu u mě byla přítelkyně a tak jsem ji zajel koupit zázvorový čaj nebo přesně - Bílý čaj sou mei, pai mu dan a jeste jeden bílý + bancha + citron + zázvor a musim říct byla to docela delikatesa. Dost jsem se toho bál ale moc mě ten čaj překvapil vše včetně ceny super.