Stránka 1 z 1

Křen s jablky

PříspěvekNapsal: 28. 10. 2015 22:39
od Dzin Tea Racer
Opět se chystám, udelat si křen s jablky. Ten poslední vydržel 2 roky bez konzervace ve sklepě.

Děláte také? Budeme rádi za Vase recepty a zkusenosti.

Re: Křen s jablky

PříspěvekNapsal: 29. 10. 2015 19:53
od Pat-Pej
Myslím si, že všichni budeme také rádi za tvůj recept. Nikdy jsem křen s jablkem nedělal, ale zní to lákavě.

Re: Křen s jablky

PříspěvekNapsal: 29. 10. 2015 21:28
od Dzin Tea Racer
Tak receptů je na internetu opravdu hodně, každý si najde svůj. Pro inspiraci dávam foto z dnešního počinu.
Obrázek

Vyzkoušný recept.
1 díl křenu
2-3 díly jablek, nejlepe zelenych kyselých.
Cukr - na pul kg křenu a 1 kg jablek cca 100 - 200 g a sůl na toto množstvi tak pul kávové lžičky.
Trochu jablečného octa... nevím kolik, proste aby to nebylo suché, každé jablka jsou jiné.
Nic nesterilizuji ani nesvaruji cukr. Trvanlivost min. 3 roky, drive to sním, vetsinou do roka, ale ted jsem dojedl i 3 roky starou sklenici. :-)

K vege utopencům je to vynikající!