Stránka 1 z 1

Jak nejčasteji připravujete kávu?

PříspěvekNapsal: 7. 1. 2008 21:39
od Dzin Tea Racer
Jak nejčasteji připravujete kávu?
Na turka, překapávanou, v džezvě, kávovaru, jinak?

PříspěvekNapsal: 31. 8. 2009 17:25
od jaffar
Nejako som v poslednom čase začal cucať aj kávu, tak by ma vcelku zaujímalo, akým spôsobom najlepšie spraviť v džezve? Doma dve mám, ale netuším aký pomer voda káva tam dať, prípadne nejaké recepty (pridať škoricu napr. atď).
Anyway, momentálne preferujem kávovar, pokiaľ to vie aspoň ako tak slušné espresso, prípadne to má rozumný tlak na mliečnu penu.
Turka nemusím, nereže mi to veľmi, prekvapkávanú už vôbec nie, keď ma chytí chuť na kafe, tak chcem piť kafe a nie vylúhovaný papierový filter. 88;-)

PříspěvekNapsal: 14. 12. 2009 20:20
od Gwynnbleid
klasicky tych 7g na porciu, voda podla chuti, ale tak 80-100ml je podla mna ok. kavu treba dat do studenej vody, nechat 3x vskypiet, ale nevarit.

Re: Jak nejčasteji připravujete kávu?

PříspěvekNapsal: 2. 3. 2012 10:44
od Rudolf R. Steiner
Kávu často nepiju, ale pokud, si ji nejprve umelu v takovém téměř stoletém mlýnku. Pak pokračuji zhruba na třetiny, tj. hrnek naplním zhruba třetinou kávy a zaleju horkou vodou- klasický turek a po chvilce doplním poslední třetinou domácím mlékem. Zatím jsem lepší nepil.

Re: Jak nejčasteji připravujete kávu?

PříspěvekNapsal: 2. 3. 2012 17:17
od lesasyn
Z 95% v kafeterii. 3 poctive lzicky kavy, 90 ml vody nakonec vrstvu naslehane mlecne peny...

Takže edit po pár letech...
V kafeterii už jen občas a hlavně bez mléka.

Teď nejčastěji popíjím filtrovanou kávu.
Můj set sestaven asi takto:
Hario Skerton - Ruční mlýnek s keramickými kameny
Hario V60-02 - porcelánový dripper
Able KONE Coffee filter - nerezový filtr na kávu, který při extrakci propustí i oleje, takže posune chuť trochu dál.
Hario Buono 1l - konvice na vodu. Velmi přesná na zalití s tenoučkým proudem vody.

Re: Jak nejčasteji připravujete kávu?

PříspěvekNapsal: 2. 3. 2012 17:28
od Stan
Kávu piji skutečně jen občas. Mám rád expresso a poslední dobou jsem si velmi oblíbil ristretto. Jelikož jsem měl kdysi možnost odhalit přednosti čerstvě mleté kávy, zvolil jsem pro mě přijatelný kompromis a používám přístroj na kávu DeLongi Magnifica. Mele celé zrnko pro okamžitou spotřebu, ale lze použít i umletou kávu (což jsem zatím neučinil). Dávkování kávy i vody je regulovatelné a tlak páry dostatečný. Lze pořídit i capuccino, jinak řečeno má to i vyvýječ páry. Tři roky v provozu bezmála denním.
Vřele doporučuju. Jen pozor, cena se mnou dost zatřepala!

Re: Jak nejčasteji připravujete kávu?

PříspěvekNapsal: 21. 2. 2016 01:38
od repelent
cca rok sa zaujimam o kvalitnu kavu - zacinalo to iba cisto espressom v jednej kaviarni s cerstvo prazenou kavou v Banskej Bystrici. V lete som si zaobstaral Moka Konvicku co je jedna z mojich 2 domacich priprav kavy. Clovek tak patra po slovenskych praziaroch, dostane sa ku svetlo prazenej kave a takto spravena kava je castokrat velmi acidna - hladal som cosi ine kde vyniknu ovocne a kvetinove chute kavy. Volba padla na dripper - hario V60.

Ak sú tu nejaki slovaci tak odporucam Illimite (mikro praziaren vyberovej kavy z banskej bystrice) a Verticcio (praziaren kavy zo ziliny).