Stránka 1 z 1

Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 23. 4. 2015 10:51
od nerow
Používáte někdo na ohřívání jídla, nebo přímo na samotné vaření (dušení) bambusové koše? Rád bych konečně vyřadil mikrovlnou troubu a přijde mi to možná lepší, než pořizovat parní hrnec. Minimálně z důvodu, že není potřeba kupovat další zařízení, které zabírá místo v kuchyni a nemusí se každých par let kupovat nový, po tom co doslouží.

Re: Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 24. 4. 2015 13:07
od Dzin Tea Racer
S tou mikrovlnkou souhlasím, to je hrůza a des po vsech stránkach... ale tohle, jeslti tomu rozumím, to budes jako mit v hrnci a varit v pare?
Klasicky parni hrnec je vyhoda, nejak si nedokážu prestavit vareni bez neho. :-)

Re: Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 24. 4. 2015 14:56
od nerow
Přesně tak. Do hrnce dáš vodu a ohřeješ v páře. Co jsem četl, používá se to hodně do woku na vaření ryb apod. Tady je vidět použití. Ohřáté jídlo se pak může servírovat i s tím košem.

My jsme měli parní hrnec, ale vydržel pouze záruku. Tohle mi přijde jako zajímavá alternativa. Možná to bude o něco více energeticky náročné, než parní hrnec...Zajímala by mne docela životnost takového napařovacího košíku. Kdyby něco vydržel, tak to vyjde rozhodně levněji než parní hrnec.

Re: Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 24. 4. 2015 16:11
od Dzin Tea Racer
To by stačilo dát naparovak na knedliky nebo vložku do papináku... Já mam parni hrnec v permanenci často, mam ho asi 15 let :-)))
Vyhoda je časovač a můžes v tom delat o dost více jidla než v tom koši a treba i rýži atd..
Tak uvidis, napis jak jsi pochodil pak.

Re: Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 24. 4. 2015 18:54
od nerow
Kdyby člověk chtěl napařovací košíky větší a více poschoďové, aby se to vyrovnalo parnímu hrnci, tak by to nebylo úplně nejlevnější. Tam je asi ve všech ohledech výhodnější a praktičtější právě ten hrnec. Skoro všechno dělám ve woku, tak by to bylo opravdu jen na ten ohřev již hotového jídla a v této oblasti to snad poslouží dobře. A napařovák mi zatím ve výbavičce chybí, tak ty koše jsou jasnou volbou :-) Až časem objednám, tak poreferuji.

Re: Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 24. 4. 2015 20:44
od petr.ptacek
Přispěji svou troškou do mlýna. My bambusové pařáčky máme doma a občas je používáme při výrobě dim sum. Tedy né moc často, ale co jsem slyšel tak v Číně je to údajně spotřební zboží. Dlouho nevydrží, ta pára na bambus nepůsobí úplně ideálně a navíc někomu může vadit lehký nádech bambusu v chuti. To cítění je individuální, někdo ano, někdo ne.
Každopádně bych koupil v ČR kde se dá také koupit a v různých průměrech. Nebudu dávat odkaz kvůli reklamě, ale zadej do vyhledávače "bambusový pařáček" a najdeš ;-).

Re: Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 25. 4. 2015 18:00
od joda
Ptesne kvuli te pachuti se kloním k parnimu hrnci. Je super delat reba vyvar a pritom v pare z neho nad hrncem pripravovat zeleninu .. setri to energii a sklo tam neprimicha zadne pachute ci pesticidy a jina chemicka osetrovadla :)

Re: Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 29. 4. 2015 07:33
od nerow
Díky za cenné informaci. Hlavně co se týče životnosti, která mne zajímala nejvíce. Říkal jsem si, že ty pařáky nebudou mít asi nikterak závratnou životnost. Zkusím a jak to vidím, asi stejně nakonec skončím zpět u parního hrnce. :-)

Re: Ohřev jídla v napařovacím košíku

PříspěvekNapsal: 3. 5. 2015 13:10
od Stan
Hodně záleží na frekvenci používání a ošetřování. Ptal jsem se na to a v čínské restauraci při denním používání (Kantonská kuchyně) vydrží prý tak rok.
Co mě na tom docela překvapilo, je naprosto neúměrná cena, za kterou se to tady prodává. To je fakt udivující. Mám ta pařáky dva a používám je jako dekoraci. Vzhledem k tomu, že stejný efekt dosáhnu s lamelovým nerez pařáčkem a jakýmkoli hrncem s vodou. Stál pár korun a je prakticky nezničitelný.