Stránka 6 z 10

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 4. 9. 2017 20:14
od Dzin Tea Racer
Já to mám na balkone v 4,5 a 6,5 l kvetnicích, doma v malych. Moruga co je 2 roky stará a metr a pul vysoká letos dostala 1,5. kvetník, netreba je rozmazlovat.
Aji Amarilo domaci ma 0.75 l kvetník, má pres metr a asi 40 plodů, dám sem fotku :D
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 4. 9. 2017 21:19
od lesasyn
Stan píše:Pěstební nádoby mám radši trochu větší,dal jsem Habanera do normálních květináčů a trochu to "zbonsaiovatělo", ale tohle ti evidentně funguje. :-)
Čím to hnojíš, btw. ? A je to venku, nebo ve skleníku?

No... malý balkón, malé květináče :D hlavně pak snadná manipulace.
Kytky mám venku na balkóně. Svítí mi sem docela málo. Přímé slunko tak od 15 do 20h. Ale roste to.
Hnojení:
Kořenový stimulátor BioRoot Plus - hlavně když sou mladé rostliny. Pak sporadicky 2x do měsíce.
Na růst Bio-Groow od Biobizz.
Na květ a plody Bio-Bloom taktéž Biobizz. Od dubna každá druhá zálivka s hnojivem. Je to přírodní, takže to nezasoluje kořeny...

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 6. 9. 2017 07:07
od Stan
Tak to je docela komplexní podpora! :-)
Zimuješ? Mě letos trápí molice. Přinesl jsem je na sazenicíh rajčat a mám je na všem.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 6. 9. 2017 16:54
od lesasyn
Zimuju minimálně, jen tak 1-3kytky. Nejonom že mám malý balkón, ale i byt :D k tomu pár sukulentů a už není místo...
Na takovou havěť je nejlepší NeemAzal - T/S. Je to přírodní postřik na listy. Stačí stříknout na malé kytky když mají tak 10cm, pak třeba 1-2x než začnou plodit. Za celé léto ani jedna mšice, molice, sviluška, prostě nic. Látka se naváže do listů a stonků. Působí to hlavně na savý hmyz. Včely, slunéčka a pod jsou v klidu... Mohu tedy vřele doporučit. A to sme měli před domem Bez obalený mšicema...

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 6. 9. 2017 21:31
od Dzin Tea Racer
Neem Azal také používam a mohu jen potvrdit!

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 7. 9. 2017 07:39
od Stan
Díky kluci. Dám vědět, jak to zabralo.
Vloni nám vedle na poli zasadili řepku. V životě jsem neviděl taková mračna dřepčíků. Dokázali sežrat Lichořeřišnici, že zbylo jen pletivo listů!

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 7. 9. 2017 08:32
od Dzin Tea Racer
Je to mazec, ale na molice pusobí, loni vyzkouseno. Letos postríkano neem azalem nekdy na počátku června, kde jsem nasel po dlouhém hledaní tak 5 ks mšic a od té doby nic. Neem Azal se aplikuje 2x za sebou po asi týdnu, aby se zlikvidovala všechna stadia vývoje škudce.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 7. 9. 2017 10:03
od Dzin Tea Racer
Sklizeň dalsi... priprava na chunan pastu ale mix papricek :D
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 7. 9. 2017 13:09
od Stan
Pro detailisty - Duo jiao 剁椒酱 (ta Chun nanská chilli pasta), fakt to zkuste, třeba i z koupených paprik
Mimochodem, Chun nan je chudá vnitrozemská provincie s výbornou a velmi pálivou kuchyní. Která je ovšem zcela rozdílná od taktéž ostré, S´ cchuanské. Mají skvělá zeleninová jídla a také lepší žáby jsem nikde na světě nejedl! (sorry za OT, nemohl jsem si pomoci) :-?

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 08:59
od Dzin Tea Racer
Tak ze zakoupených to jistě jde, ale domácí jsou domáci...
Já delal v zimě z kapii plus TSM - nejpálivějsí Scorpion co mi dozraval a stejne se to skoro nedalo jíst, takže záleží jak moc je to pálivé at je zaklad cokoliv.
Jinak pár obrazku ze včera.
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 10:15
od Stan
No o tom není pochyb! :-)
Pěkná sbírka kytek!

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 10:19
od Dzin Tea Racer
Dej také nějaké foto, jak Ti to roste. :-)
Jinak díky za chválu.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 15:13
od Stan
Zkouška.
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 15:22
od Stan
Tak pár detailů letošní produkce:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 15:58
od Dzin Tea Racer
No parádní! Ty jsi pěstitel. :-)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 16:21
od Stan
Díky za pochvalu. :-?
Jsou tam Jalapenos, Habanero yellow, red a chocolate. Bhut Naga Jolokia, Trinidad scorpion, Naga Morich, New Mex pinata a ta fialová "borůvka". Ty brutální jsou nádherné a je z nich velká radost (na jednom keříku mám cca padesát plodů), ale moc praktické to tedy není. Dost blbě se s tím pracuje. Letos jsem prošvihnul Habanero mustard, která je nejen hořčicově zbarvená, ale i po hořčici voní a chutná. Tak snad budou mít holky z "Woch" zralé plody na prodej.
Hlavně chci letos dělat malé "série" omáček a pečlivě zaznamenávat receptury.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 16:50
od Dzin Tea Racer
Tak to se moc těšíme na výsledky. :-)
Já chtel dneska delat chunan pastu, ale už to nestihnu, zítra jedu za kamaradem pestitelem, tak asi neco pribude ještě. :-)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 9. 2017 17:04
od Stan
No tak tu jsem zrovna dneska spatlal! :-)
Nechám to vykvasit a asi to po dílech zmrazím, nebo zavařím.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2017 10:20
od Dzin Tea Racer
Co bude mrazit po dílech? Jako klasické chilli? Mně se to neosvedcilo, pak to je rozblemcané a maximalne do omacek a i tak to ztratí chut.
Lepši je usušit!

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2017 12:51
od Stan
Celý to nemá příliš cenu mrazit. To máš pravdu.
Myslel jsem to takhle. Až mi vykvasí ta pasta, nějakou dobu se dá skladovat v lednici, ale stejně to trochu kvasit bude. Ikdyž pomalu. Takže to ve finále bude moc kyselý. Tak dám část do mrazáku a v lednici nechám jen co stačím v příslušné době spotřebovat. Taky by to šlo zavařit, ale to se mi úplně nechce, protože si myslím, že to trochu změní chuť.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2017 13:05
od Dzin Tea Racer
Stane, nedelej to. Já mam sklenici pres rok ve sklepe, kde je v lete i 18 °C, a je to stabilní naprosto. Jak to zavaříš zničís to.... myslim že nebudes litovat :-)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2017 13:43
od Stan
Ok. Díky za tip.
Vycházel jsem ze zkušenosti s Kimchi. A to kvasí pořád dál.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 9. 9. 2017 18:52
od lesasyn
Kvasí, ale takový 10měsíců odleželé kimchi na silvestra... :D

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 13. 9. 2017 15:42
od Dzin Tea Racer
Tak dnesní sklizen mensi... Jala do nálevu. Je tam Aji Lemon Drop, Aji Peruvian, Rocotto a Jala.

Obrázek

Obrázek

a vege utopenci...
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 19. 9. 2017 12:43
od Dzin Tea Racer
Tak žlutá chunan pasta je na svete...Od vrchu.. Aji Lemon Amarillo, Aji Lemon Drop a Jamaica yellow.
Obrázek

Obrázek