Stránka 7 z 10

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 29. 9. 2017 14:37
od Stan
Včerejší sklizeň Jalapeňos. Dva keříky a je zásoba na půl roku. To vůbec není špatné.
Obrázek
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 1. 10. 2017 08:31
od Dzin Tea Racer
Stane parádní... tady je zima, neco mi už pomrzlo a potrebuji jeste Jalapena dát také do nálevu. Snad neco jeste dozraje. :(

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 1. 10. 2017 14:35
od Stan
Díky.
To je mi líto, snad ještě nějaké Jalapeňos sklidíš.
Já ten příchod mrazíků taky nikdy nevychytám. Letos je naštěstí u nás ještě relativně teplo. Ale zdá se mi, že všechny papriky kromě těchhle dozrávají velmi pomalu. Vlastně to odpovídá i pomalejšímu nasazení plodů, které je ale naopak masivní, zejména u nejpálivějších druhů.
Rád bych letos úspěšně zazimoval ty Morugy a Trinidad Scorpion, tak si držme palce!! :-)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 1. 10. 2017 21:48
od Dzin Tea Racer
No vsichni maji problemy, rok byl dost špatny na pestovaní chilli. Bylo studene jaro, léto také, par dni 40 °C, nic neresi, naopak... noci studené až hrůza... podzim jeste horší...
také doufam že neco jeste sklidím . .-)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 3. 10. 2017 17:07
od Dzin Tea Racer
Tak dnesní sklizen... zlomila se vetrem i jedna vetem Aji Amarillo.
Jinak Jalapenos do nálevu a Chunanská Chilli pasta...
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 7. 10. 2017 08:13
od Stan
Tak to vypadá velmi podařeně! :-)
Já jsem udělal taky tu žlutou pastu, vlastně z nouze. Neměl jsem dost červených plodů, po kterých by člověk nevystartoval do vesmíru. A je to krása na pohled, ale nějak překotně mi to teda nekvasí. Dokonce jsem to po dvou týdnech zkusil "nastartovat" lákem z kimči. A teda žádnej zázrak, jako. Tak čekám.
Ale co hlavně, dneska asi sklidím zbytek plodů a tak pošlu obrázky. Všem chillimaniakům (a pochopitelně čajmanům) krásný podzim! :-)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 7. 10. 2017 09:52
od Dzin Tea Racer
Stane, ono to nekvasi moc bouřlivě, ale presne jak má. Ten lák z kimchi asi nebyl uplne dobrý nápad. Uvidis co z toho vyleze, ale chutove je kimchi jinde. Ona ta Chunan pasta musí jako se táhnout pri nabírání, nesmi se sypat ani téct jestli mi rozumíš. Ale doufám, že nám dáš report jak to dopadlo. Já dnes nejaké rostliny dám domů, nejaké zazimuji a zbytek rozdám.... už to neroste ani nezraje, 2 mi už umrzli. :(
Naga Morich Chocolade a Habanero Brown. :(
Pestuji doma spoustu chilli celoročně, doporučuji Jamaiku Yellow a Long Slim Cayene a klasicky Cayene a Ajiny jdou všechny!

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 7. 10. 2017 16:37
od Stan
Toho startéru se nebojím. Dal jsem do každé sklenky půl čajové lžičky. Takže chuť to neovlivní. Ale ono to stejně nebylo k ničemu.
Ad zimování, já chci taky zkusit vzít je dovnitř.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 10. 2017 00:22
od Dzin Tea Racer
No, pokud jsi dal půl čajové lžičky tak asi ne, ale bylo to zbytečné, ta Chuanská pasta kvasi jinak než kimchi.
Dej vedet, jestli to bude chutntat. Na snidani jsme par lžic dali s chutí :-)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 8. 10. 2017 14:43
od Dzin Tea Racer
Tak uklid domů začíná...
Fatalky red a white v jednom truhlíku :-) a divoška Praetermissun.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 15. 10. 2017 17:05
od DeClaim
Zdravím všechny:)
Tak po včerejší likvidaci zbyla ještě jedna rostlina Ají Pineapple. Jinak byli nějaké Serenade, Orange Jalapeno a Poblano.

Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 15. 10. 2017 21:06
od Dzin Tea Racer
Tak u mne je toho hodne na keřích, asi ale poslední tyden..
Jak chutná ta Aji Pineaple? Mám Aji, Amarillo, Peruvian, Lemon Drop,... ale tuhle ne.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 16. 10. 2017 09:19
od Dzin Tea Racer
Jinak mi do dozrává hezky doma, venku by to bylo stejné....
tak tady malá ochutnávka:
Trinidat Moruga Scorpion Red.
Obrázek

Divoká papricka Preatermissun.
Obrázek

Fatali White a Red
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 16. 10. 2017 15:37
od DeClaim
Pěkné kousky, jinak Pineapple je o něco sladší než ta Lemon drop. Možná i o trochu ostřejší, celkově me chutná o něco vice než Lemon drop. A vůně je teda nádherná ovocná ten ananas je tam sice cítit, ale ne nijak extra. Pokud by byl zájem rad vymenim nějaké semínka:)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 16. 10. 2017 19:26
od Michaeles
Tak přispěji i se svou trochou do mlýna.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 17. 10. 2017 07:46
od Dzin Tea Racer
Možná bych se nechal na ten pineapple ukecat. :-) Jinak Lemon Drop mi moc chutná, když se nechá poradne uzrat, jsou citit ty citrusy!
Moc hezky to mas! Michales také.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 22. 10. 2017 15:46
od Dzin Tea Racer
Tak balkonová slizen, zrale a nezrale...
2 kg, neco málo je jeste na keřích....
Obrázek

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 27. 10. 2017 10:19
od Stan
Jen pro zajímavost.
Ve středu začala konečně kvasit ta chunnanská pasta! Namíchal jsem ji někdy na začátku září, takže si to dalo evidentně "na čas"!

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 27. 10. 2017 12:41
od Dzin Tea Racer
Stane a v jaké teplote jsi ji měl, ono to neni žádné bourlivé kvasení, ale mírné, takové bublinky uvnitr, hlavne to má kvasit maximalne 5 dni :-) Tak snad to nebude nejaky novy druh. :) Pak dej vedet, jak to chutná.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 27. 10. 2017 14:20
od Stan
No, člověče, bylo to na kuchyňské lince, takže tak asi 22 °C. Je to fakt zajímavý, protože se to dlouho vůbec nehnulo a teď to sice taky není žádná lokomotiva, ale jede to. Jediné, co mě napadá je jód v soli, jinou jsem totiž nesehnal.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 27. 10. 2017 15:10
od Dzin Tea Racer
Ono to fakt nema viditelne kvasit. :-) ale uvidis, treba to bude ok. :-) Já delal včera chunan pastu :-)

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 28. 10. 2017 10:25
od Stan
Velmi jemně to kvasí. vyteklo to přes uzávěr sklenky. Chuťově to je fajn. Jen bych si to dovedl představit kyselejší, ale to se dostaví.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 28. 10. 2017 10:53
od Dzin Tea Racer
Tak to kvasí dost drsně :) Prosím o foto, dost mne to zajímá.
Ono to má právě byt dosti sladké v chuti, ale s kyselinkou na konci. Proto to má kvasit 3-5 dní max, ale tím jak to necháš takto prekvasit, zajistíš si delší trvanlivost. :-) Ale nesmís to jíst, jinak je trvanlivost k nicemu :D

Jinak dneska chci jeste uklidit Roccoto, plus dalsich pár truhlíků a kvetníků, žene se prej nejakej uragán. :-(

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 30. 10. 2017 12:23
od Stan
Obrázek
Nevím, zdali to bude k čemu. Moc tam toho asi nevyzkoumáme, ale je patrné, jak to "uteklo"ven. Teď to postupně upouštím.

Re: Pěstujete Chilli papričky? Pochlubte se! :-)

PříspěvekNapsal: 30. 10. 2017 22:19
od Dzin Tea Racer
Já dneska nakládal do nálevu :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek