Stránka 1 z 1

Silně lisované čaje

PříspěvekNapsal: 17. 1. 2019 17:39
od Michaeles
Zdravím, poradil by mi někdo jak šetrně rozdělat silně lisovaný puer? Jehlu do něj jen zabodnu a odpadavá prach, lze to nějak lépe? Mám doma jednu cihlu už 6 let a po první zkušenosti, kdy mě jehla projela prstem nemám odvahu udělat si čaj znovu.

Re: Silně lisované čaje

PříspěvekNapsal: 17. 1. 2019 23:54
od Dzin Tea Racer
Ono je více způsobů. Čaj je možno i napařit nad párou a pak se rozpadne, je nutno je pak vysušit. Je daleko lepsí, použít nůž na puer a rozlámat po vrstvách. Jak najdes vrstvu jde to snadno, jak to jde pres vrstvy, je to jako kámen. Copak to je přesně za čaj?

Re: Silně lisované čaje

PříspěvekNapsal: 19. 1. 2019 09:31
od Michaeles
Jedná se o čaj 2009 Liu Bao Three Cranes Brand Mi Zhuan Cha Je to opravdu beton, asi zůstane jen na výstavu :D

Re: Silně lisované čaje

PříspěvekNapsal: 20. 1. 2019 08:27
od Stan
To napařování je někde na webu i s obrázky.
Taky jsem viděl, že to někdo rozmlátil kladivem zabalené do mikrotenového sáčku. Jelikož disponuji dílnou, jedno hnízdečko jsem kdysi rozdělil sevřením ve svěráku. Na cihlu bych šel dlátem, ovšem po upnutí do truhlářského ponku.
Jak to tak po sobě čtu, asi jsem moc neporadil. Každopádně to nevzdávat, je zásadně důležité, aby člověk opakovaně vítězil nad hmotou!

Re: Silně lisované čaje

PříspěvekNapsal: 20. 1. 2019 08:41
od Dzin Tea Racer
Musiš z boku, jako když otvíráš knihu, odloupneš jednu vrstvu a už to bude ok, pokud nechces napařování. :-) Fakt to jde a možná poteče krev, pak už ok. :-)