Stránka 3 z 447
Napsal:
30. 1. 2008 21:13
od Dzin Tea Racer
No mě tyle mixy PuEru s Lapsangem, jasmínem, Roibosem apod. připadají divny, me chutna PuEr jako takový a ničím ho nemixuju, někdy se to radí aby si lidi zvykli na chuť PuEru...je to asi jako jak vyprável Felix Holzmann že jeho ženo nosi každy 2. den paruku, aby si lidi zvykli.... :-D
Napsal:
30. 1. 2008 21:45
od Dzin Tea Racer
Tak mám PuEr Ju You Hui Gan Ripe.
Napsal:
30. 1. 2008 21:46
od Monishka
Dzin Tea Racer píše:No mě tyle mixy PuEru s Lapsangem, jasmínem, Roibosem apod. připadají divny, me chutna PuEr jako takový a ničím ho nemixuju, někdy se to radí aby si lidi zvykli na chuť PuEru...je to asi jako jak vyprável Felix Holzmann že jeho ženo nosi každy 2. den paruku, aby si lidi zvykli.... :-D
Presne to si myslim, take nerada mixuju caje. Zvykani na Pu Erh nechapu moc, nevim na co a hlavne proc by si clovek myl zvykat na Pu Erh. Nekdy mi prijde, ze Doom pise o Pu Erhu jako o ciste ucelovem caji, jakoby nutne zlo (omlouvam se, jestli to tak neni). Ja na Pu Erh nedam dopustit, pit dobry Pu erh je podle me jeden z vrcholu cajoveho prozitku.
Napsal:
30. 1. 2008 21:49
od Dzin Tea Racer
Monishka píše: Ja na Pu Erh nedam dopustit, pit dobry Pu erh je podle me jeden z vrcholu cajoveho prozitku.
Pro mě je PuEr král mezi čaji
A máš radeji Sheng nebo Shu? Na Každém je něco, je to asi jako jestli jsou lepší blondýnky nebo brunetky, prostě jak kdy
Napsal:
30. 1. 2008 21:52
od Monishka
Dzin Tea Racer píše:Monishka píše: Ja na Pu Erh nedam dopustit, pit dobry Pu erh je podle me jeden z vrcholu cajoveho prozitku.
Pro mě je PuEr král mezi čaji
A máš radeji Sheng nebo Shu? Na Každém je něco, je to asi jako jestli jsou lepší blondýnky nebo brunetky, prostě jak kdy
Shu, miluju tu zemitou chut, takovy ten sklep, cim zemitejsi a sklepovejsi, tim mi vice lahodi. Mam rada hodne vyzrale caje. Sheng mi vice chutna take vyzraly, hlavne nesmi byt sviravy, hodny syrovy. Kdyz je takovy jemnejsi, zraly, kvetinovy tak mi chutna. Jenze takove caje jsou velice drahe, z cehoz vyplyva ze mnohem vice piji Shu Pu Erh.
Napsal:
30. 1. 2008 21:56
od Dzin Tea Racer
No mě se líbí v PuEry chledat ty chuť ted mam velkou zásobu a vychutnávam si každý. On Sheng se musí vychytat na přípravě jinak je velmi silný. Dokonce jsou i mixy Shu a Sheng, a to mi nechutná moc :(
Napsal:
30. 1. 2008 22:03
od Monishka
Dzin Tea Racer píše:No mě se líbí v PuEry chledat ty chuť ted mam velkou zásobu a vychutnávam si každý. On Sheng se musí vychytat na přípravě jinak je velmi silný. Dokonce jsou i mixy Shu a Sheng, a to mi nechutná moc :(
To by mi asi taky nechutnalo. Mam pocit ze michanim caje znicis dusi vsech tech smichanych caju. Ano, priprava Shengu je dost kriticka. Ale i vyber. A jak rikam, za opúravdu dobry je podle me potreba priplatit. Konkretne na Sheng Pu Erhech je nezralost velmi citit. Take se chute behem rocnich obdobi, i vekem meni. Zrovna ted mi proste lahodi vice Shu, ale to se muze zmenit. U me je to dano i emocionalni vazbou, uz jako mala jsem milovala stara, nepriklad hradni sklepeni, protoze to tam vonelo podobne, v dobe kdy jsem o nejakem Pu Erhu nemela paru. Problem je v tim, ze mnoho lidi Pu Erh nerado protoze ochutnali nejake "bahno" levne. Ale o tom jsme uz tady nekde mluvili. Dobre vyzraly Pu Erh je v perfektni rovnovaze.
Napsal:
30. 1. 2008 22:09
od Dzin Tea Racer
Ano to je pravda, jelikož levné PuEry nekvalitni tu začala prodávat a prodává doted Dobrá Čajovna, navic radí louhovat je 8 minut treba, a to je fakt síla :(
Ta vznešená vůně budhistického kláštera u me navozuje sváteční atmosféru!
A u Sheng zase cítím tu přírodu, zelenou....
Napsal:
30. 1. 2008 22:19
od Monishka
Dzin Tea Racer píše:Ano to je pravda, jelikož levné PuEry nekvalitni tu začala prodávat a prodává doted Dobrá Čajovna, navic radí louhovat je 8 minut treba, a to je fakt síla :(
Ta vznešená vůně budhistického kláštera u me navozuje sváteční atmosféru!
A u Sheng zase cítím tu přírodu, zelenou....
To ze radi? Noo to snad ne? 8 minut proc ne, ale tak az na osmy nalev rekneme
. Ale pripravit prvni nalev a ouhovat 8 minut navic nekvalitni Pu Erh ...
. nehlede na to, ze prvni nalev zasadne nepiji, jednak z lisovanych puerhu stejne nechutna dobre, je moc "plochy", a zadruhe hezky poctive prvni nalevy fermentovanych caju venuji mistru Lu Yu :-D
Napsal:
30. 1. 2008 22:21
od Dzin Tea Racer
Monishka píše:To ze radi? Noo to snad ne? 8 minut proc ne, ale tak az na osmy nalev rekneme
. Ale pripravit prvni nalev a ouhovat 8 minut navic nekvalitni Pu Erh ...
. nehlede na to, ze prvni nalev zasadne nepiji, jednak z lisovanych puerhu stejne nechutna dobre, je moc "plochy", a zadruhe hezky poctive prvni nalevy fermentovanych caju venuji mistru Lu Yu :-D
Tam je to běžný... a jeste k tomu ta jejich mluva hodná zřízenců pomocné školy v minulém století tomu dá opravdu korunu!
Taky první nálev obětuji u pevneji lisovanych čajů i dva
Napsal:
30. 1. 2008 22:24
od Monishka
Dzin Tea Racer píše:Tam je to běžný... a jeste k tomu ta jejich mluva hodná zřízenců pomocné školy v minulém století tomu dá opravdu korunu!
Taky první nálev obětuji u pevneji lisovanych čajů i dva
Proc ne, nebo necham prvni torchu dele, podle konkretniho caje. Kazdy Pu Erh je jedinecny :-D
Napsal:
31. 1. 2008 00:07
od jaffar
Formosa senchu.
Len beštia naberá objem nejako veľmi, mám toho plný gaiwan
Ono to bude teda skôr tým, že nemám odhad na množstvo a pre istotu ani na čas, takže prvé dva nálevy nič moc. Prvý sa nedal piť, takže putoval do mora, druhý sťahoval hubu jaxvin. Konečne 3. je celkom fajn (dal som tomu asi 3 sekundy
)
Napsal:
31. 1. 2008 08:36
od Doom
přepálit senchu je docela snadný a výsledek je naprostá šílenost
ad puer
puerák je pro mě:
- zimní čaj
- přírodní lék
- čaj pro "zemité příležitosti" - poslech digeridové hudby nebo bubnování
rozhodně ho neberu jako nutné zlo, pokud mi něco neleze, tak to nepiju
Napsal:
31. 1. 2008 11:32
od Dzin Tea Racer
PuEr Superiror, sneží tady takže se hodí
Napsal:
31. 1. 2008 11:40
od Dzin Tea Racer
jaffar píše:Formosa senchu.
Len beštia naberá objem nejako veľmi, mám toho plný gaiwan
Ono to bude teda skôr tým, že nemám odhad na množstvo a pre istotu ani na čas, takže prvé dva nálevy nič moc. Prvý sa nedal piť, takže putoval do mora, druhý sťahoval hubu jaxvin. Konečne 3. je celkom fajn (dal som tomu asi 3 sekundy
)
Když přeženeš množství, tak je nejjednodušší vyhodit přebytek " chápu mě to je taky moc líto dycky.. " nebo zchladit více vodu, jelikož i 3 vteřiny je hodně
To je to co se mi na japoncích libí
připrava se musí dodržet s japonskou přesností!
Napsal:
31. 1. 2008 18:06
od Doom
opět záhrobák, včera mi pomohl
Napsal:
31. 1. 2008 18:33
od Monishka
Ja se dnes bojim si cokoliv udelat
dopoledne jsem si chtela udelat poseldni davku jasminu a 3x jsem ji zapomnela louhovat pokazde asi 6 minut. Takze jsem ji akorat tak vyhodila.
Napsal:
31. 1. 2008 20:36
od Monishka
Ted si pochutnavam na Oriental Beauty, jen levnejsi sorte samozrejme.
Napsal:
31. 1. 2008 21:48
od Dzin Tea Racer
Já mám zázvorák
Napsal:
31. 1. 2008 22:22
od CreAtive_34
tak já práve teď piji to co jsem si dnes z přivezl čajovny: PU-ERH Xiaguan (doufám že jsem to napsal dobře
) a absolutní spokojenost
Napsal:
31. 1. 2008 22:29
od Dzin Tea Racer
Já mám ted Lin Cang PuEr Shu....
Napsal:
1. 2. 2008 07:04
od Doom
koukám, že černé božstvo jede...
hádejte co si beru s sebou na služebku
Napsal:
1. 2. 2008 11:18
od Monishka
Huang Shang Mao Feng ... zachvili mam autoskolu tak na povzbuzeni. Ale zase se nesmim povzbudit prilis, zacajovat, aby to nedopadlo jako minule kdy jsme pila caj pred rizenim
( " zpomal! zpomal!
")
Napsal:
1. 2. 2008 11:25
od Dzin Tea Racer
PuEr Shu, Superior
Napsal:
1. 2. 2008 15:52
od Dzin Tea Racer
Assam shree sibbari