caj a varenie

<<

Gwynnbleid

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 403

Registrován: 29. 7. 2009 15:00

Bydliště: Bratislava, Slovensko

Příspěvek 21. 1. 2012 20:22

caj a varenie

Máte vzťah k vareniu? Už dlhšie sa pohrávam s myšlienkou, že ako by sa dal čaj využiť vo varení. Nemyslím teraz len matchu do rôznych sladkostí, ale aj povedzme listové čaje atď... Máte dáke skúsenosti/tipy?

A po druhé: Vcelku ma zaujíma kuskusovo-hummusový čajovňový fenomén :-) Myslím, že je to u nás už dosť k čajovniam prirastené. Aké iné jedlá by ste si vedeli predstaviť v čajovni okrem klasických pít, kuskusu, hummusu, baba ghanouge a podobne? Samozrejme s ohľadom na to, že väčšina čajovní nemá predispozície mať hygienou schválenú kuchyňu, takže výber jedál obmedzený.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10387

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 21. 1. 2012 20:27

Re: caj a varenie

Zkousel jsem kdysi nejaké recepty s matchou na vareni, jak do polévek, omáček tak sladkých jídel.
Jinak např. kuskus mi v čajovně nikdy nechutnal. Podávají tam ten instatní, ne celozrny klasicky, ktery ma chut :-) Ale jinak to je dobrý nápad. Jsou lidi co jsou v čajovne treba 10h, a pak někdy dostanou také hlad. :-)
V mongolsku se čaj vari jako polévka, s maslem, solí a nekdy zeleninou. Na webu mam asi dva druhy mongolského čaje.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Gwynnbleid

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 403

Registrován: 29. 7. 2009 15:00

Bydliště: Bratislava, Slovensko

Příspěvek 21. 1. 2012 21:51

Re: caj a varenie

Fiha, no ja mam rad aj ten celozrnny aj ten druhy (oba staci zaliat vriacou vodou, aspon co som mal doma) . Ako napad podavat v cajovni par lahkych jedal je fajn :-) Ale skor sa zamyslam na tym, ze v ponuke je caj z X roznych cajovych zemi a ten zvysok mas stale jednotvarny- arabske jedla + shishe.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10387

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 22. 1. 2012 11:39

Re: caj a varenie

Ono, čím jíš více jednotvárné jídlo, tak tím více z něho tělo dokáže využít. Takže, proto chudí lidé kteří jí například jen rýži, mohou pracovat celý den a mají sílu. Ale není to pochopitelně jen o tom. Celozrný kuskus by se měl aspon 3 minuty vařit, aby byl stravitelnější. Ale já ho vařím jako pohanku. To znamená uvedu do varu, vařím minutu a vypnu plotynku a necham " dojít ".
Jinak ty recepty s čajem mne zajímají. Ale ono to musí být asi nedobré vylouhované vyvařené třísloviny. Musí se to umět. :-) Udělej si mongolský " čaj ". Ono se to musí umět i jíst :)))
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.

Zpět na Off Topic

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz