Stránka 1 z 1

Čajový workshop 1.8. 2015

PříspěvekNapsal: 21. 7. 2015 23:16
od Dzin Tea Racer
Tak se ke mě dostala zajímavá informace, že je další workshop. Abych to neopisoval, dovolím si citovat.
Pojedete někdo?

V dalších čajových workshopech budeme postupně prohlubovat některá témata, která jsme otevřeli při setkání se Stéphanem Érlerem.
Jako první téma jsem vybral problém, na který jsme narazili při soukromé ochutnávce několika Jin Xuan oolongů. Tedy vliv oxidace, pražení a nadmořské výšky na čaje z tohoto kultivaru.
Workshop bude probíhat tak, že nejprve v degustačních soupravách ochutnáme vybrané čaje vedle sebe, následně si je připravíme v gaiwanu a ukážeme si, jakou techniku přípravy použít pro ten který typ čaje tak, abychom čaj připravili přesně tak, jak jej připravit chceme.
Rád bych tyto workshopy vedl v komornějším a výrazně individualizovaném duchu, proto budeme u jednoho stolu a kapacita každého termínu je omezena na 6 účastníků.
Workshop se koná v sobotu 1. 8. ve dvou turnusech - od 10:00 do cca 13:00 a v případě zájmu pak i od 15:00 do cca 18:00. Cena je 200,- Kč za osobu a zahrnuje i veškeré čaje i servis a také možnost nákupu tchajwanských čajů se slevou 10% přímo na místě!


Jen ještě upřesním, že nepůjde o opakování toho, co již bylo řečeno Stéphanem. Celý nápad na tento workshop vznikl tak, že jsme seděli dopoledne nad šálkem čaje, a já stále nemohl dát dokupy, kde se v Ali Shan Jin Xuanu (který jsme ochutnávali na workshopu se Stéphanem) vzalo to tělo a vstevnatost, protože Stéphane říkal, že pečený na 100% není. A dal mi ochutnat Dong Ding Jin Xuan, který je pečený velmi uznávaným Tea Roasterem v Dong Ding.
No a postupně jsme to klubko začali rozmotávat, až jsme ho rozmotali. A protože ten výsledek byl úplně jiný, než jsem čekal, řekl jsem si, že by stálo za to, zrovna tenhle případ ukázat, protože podobná znalost a zkušenost se může hodit nejen při hodnocení čaje a snaze čaji porozumět, ale i při volbě správné techniky louhování, tedy při každodenní přípravě...