Stránka 2 z 2

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 6. 2. 2011 14:57
od IkE Blaster
Tak ten, kdo něco hledá, stejně použije google a rozdělení po kategoriích nezajímá :) Podle mě se DJ řadí mezi červené čaje (samozřejmě kromě přímo zelených/oolong DJ).

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 6. 2. 2011 15:21
od Dzin Tea Racer
2 Gwynnbleid: To bylo mysleno obecne, ne na Tebe :-)
Jde o to že to prakticky nejde zaradit tak aby se nenasel nekdo komu se to nebude libit.
Proto mam na webu " červené čaje a jím podobne!!! " a už mne tu haží do jednoho pytle že jsem řekl že DJ je Hong Cha, jak jsi spravne rekl DJ muze byt i zeleny čaj. Navíc je to uplne jina varieta čajovníku než Hong Cha čaje se pouziva.
Mám tam červene čaje a jim pdobné a nasledne to je prece dle puvodu a sklizne, to ale už asi nikdo nechce videt. :-)
Navic mame na strankach i hledani
http://www.tea-earth.net/hledani.html
takže konkretní model se najde snadno jak psal i Ike Blaster.
Ale konstruktivni kritice se pochopitelne nebráním.

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 6. 2. 2011 21:39
od dazda
zaujimalo by ma, ktory DJ (pravdepodobne to bude nejaky ff) pri standardnej jednonalevovej priprave vobec nefarbi, cisty, takmer vodovy nalev.
opisoval mi znamy, vraj mimoriadne povzbudivy.
je tym nejaky DJ znamy? alebo sa to lisi rok od roka

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 6. 2. 2011 21:45
od Dzin Tea Racer
Škoda že nemas vice informací, rozhodne to nebude SF nebo AF, bud FF nebo nejaky zeleny, nebo nejaký podobny bílemu. Ale i tak vodový nálev, to opravdu je zajimave. Zkus zjistit více informací.

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 6. 2. 2011 22:13
od dazda
viac info asi nebude, skoda

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 7. 2. 2011 12:23
od Gwynnbleid
tak typujem ze daky velmi skory FF, tie zvyknu robit dost svetle a ma to vacsinou kopu tipsov, viem ze niektore tie uplne prve ked sme skusali aj do testovacky, tak to dalo nanajvys taku farbu do citronova, ale stale velmi svetlu

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 7. 2. 2011 19:46
od Dzin Tea Racer
Ano FF, je mnoho zelenych lístků, hodne pak experimentuji s pripravou, mnohdy chladnejsi voda dodá jemnejsí a chutnejsi nálevy.

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 8. 2. 2011 12:08
od Gwynnbleid
ja osobne mam vcelku rad aj testersku pripravu tie 2-3 g na decovu testovacku a dlhsie luhovanie tych 3-5 minut. v hlavne daktorych first flushoch to odhali daktore uzasne tony, hlavne ked su spracovane na velmi svetlo, tak to byva uzasne citrusove

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 5. 12. 2011 21:08
od cajicek
Podzimní sklizně už se k nám blíží. Letos si chci koupit svoje 1. čerstvý čaje z podzimní sklizně. Už jste něco ochutnali? :-pq

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 5. 12. 2011 21:30
od IkE Blaster
Ač jsou podzimní sklizně Darjeelingu (a obzvlášť Nepálu) moje srdcovka, tak letos zatím vynechám - nějak se mi přes rok nahromadila spousta různého čaje, tak nechci hned přidávat. Kdyžtak (ale ten asi bude až na Jaře) úplná lahůdka je podzimní Jun Chiyabari.

DJ AF je snad největší držák ohledně kvality (kromě puerh/hei cha), mám tu 2 z roku 2009 (dárek z eshopu) a chuťově jsou výborné.

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 25. 5. 2013 23:06
od FarKy
Chystam sa objednat tento caj http://www.teatrade.sk/caje/darjeeling- ... fop-1.html , lenze hore n amonitore mi pise ze je to RISHEEHAT SF ale pri obrazku pise ze je to MAKAIBARI FT, tak comu mam verit?

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 27. 5. 2013 08:04
od Jamo
myslim, ze skor ako tu dostanes odpoved od predajcu, mozno to je len chyba na strankach :-)

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 13. 1. 2018 16:31
od Miga
ako pripravujete caj darjeeling? ja najradsej pripravujem caje v gaiwane, ale ako pripravuju caje darjeeling v indickej kulture? a ako vy?

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 13. 1. 2018 20:50
od FarKy
Tiež v gaiwane. Odporúčam nejaký väčší 150 - 180ml, dávkovanie 5-7g. Tieto čaje mi prídu vo vyššej koncentrácií horké (chuťovo), preto radšej väčší objem a menej gramov :). Kvalitnejšie, celolistové DJ pokojne viac gramov. Zlomkové v gaiwane skôr menej gramov a skôr na 1 nálev vo väčšej konvičke.

Re: Darjeeling

PříspěvekNapsal: 18. 2. 2018 14:07
od joda
Ja to pripravuji bud v konvicce kulateho tvaru, nebo kyusu. Davkovani, teplota a casy se lisi podle druhu - prvni sklizne z DJ zalevam chladnejsi vodou, udelam max 3 nalevy. Druhe sklizne horka voda, take tak max 3 nalevy. Podzimni sklizne horka voda, mene listu, vetsinou jednonalev. Muzu se zkusit rozepsat do deatilu pokud budete chtit, ale prijde mi to zbytecne. Kazdy si musi najit to svoje :)