Stránka 1 z 1

Identifikace zeleného Pu Erh-u

PříspěvekNapsal: 15. 7. 2011 12:48
od Parfeman
Ahojte čajomilové :-), pomohli byste mi s přesnějším určením jednoho čajíku? Koupil jsem ho na www.cinsky-caj.cz, jedná se o zelený Pu-erh, je to sypaný čaj, lístky jsou poměrně veliké, rozhodně se nejedná o prášek nebo jemné drobné lístky. Na uvedené stránce jsem v popisu více informací nenašel, jen že se má jednat o zelenou variantu stejně připravovaného tmavého pu-erhu. Asi by byla dobrá nějaká fotečka, že? Bude stačit, když fotku nahraju někam k sobě a sem pak vložím jen url? A mám tu url vložit mezi [img] a [/imf]? Nevím, jestli tady u tohoto editačního okna jsou na výběr tlačítka pro tyto parametry. Díky.

Re: Identifikace zeleného Pu Erh-u

PříspěvekNapsal: 15. 7. 2011 19:40
od tomdo
U těchto čajů se většinou přesnějších informací nedočkáš, obvykle jsou to prostě no-name čaje. Nemusí být špatné, ale těžko zjistíš, co to vlastně je. Možná někdo zkušenější pomůže. Jinak návod na vkládání fotek na fórum je tu: viewtopic.php?f=32&t=572

Re: Identifikace zeleného Pu Erh-u

PříspěvekNapsal: 15. 7. 2011 20:32
od Parfeman
Asi budeš mít pravdu, že bližší info není, ale prostě jen "zelený pu erh" mi přijde docela málo :-), nezjistím jak čaj připravit, jaká je jeho trvanlivost, původ apod. Ta příprava se dá nějakým pokusem/omylem vyzkoušet tak, aby mi čaj chuťově vyhovoval, ale rád bych o něm věděl více :-).
A díky za link na příspěvek o vkládání obrázků, jenže s tou stránkou mám jistý problém, takže obrázek nemohu nahrát. Přesto, kdyby se někdo jiný nabídl, že se pokusí podle fotky určit čaj, poslal bych ji na mejla. Zatim díky :-)

Re: Identifikace zeleného Pu Erh-u

PříspěvekNapsal: 15. 7. 2011 21:52
od IkE Blaster
Stačí to vzít obecně - čaj lze připravit klasicky (95°C, gongfu - tedy okamžité slévání), trvanlivost je neomezená (což ale nic nvypovídá o kvalitě/chuti), původ bude Čína.

Podle fotky čaje nelze určit o jaký puerh se jedná.

Re: Identifikace zeleného Pu Erh-u

PříspěvekNapsal: 15. 7. 2011 22:25
od Parfeman
To okamžité slévání praktikuju, postupně ochutnávám abych nepřelouhoval. Jinak podle tý fotky sem spíše myslel, že podle tvaru a zpravocání by se dalo poznat nebo odhadnout o jaký druh by se mohlo jednat. Ale asi teda zůstanu jen u tohodle označení a o vyzkoušeném postupu přípravy :-). Tak zatim díky, kdyby ještě jste něco měli tak písněte :-)