Gu Shu Puer

<<

emba

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 363

Registrován: 5. 2. 2013 18:32

Bydliště: Havlíčkův Brod

Příspěvek 7. 2. 2014 20:45

Gu Shu Puer

Zdravím vás!
Měl bych dotaz. Jak se dá poznat gushu puer? Podle lístů, chuti?
<<

Stan

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 901

Registrován: 1. 12. 2009 18:07

Příspěvek 7. 2. 2014 21:11

Re: Gu Shu Puer

Podle ceny! :-)
<<

emba

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 363

Registrován: 5. 2. 2013 18:32

Bydliště: Havlíčkův Brod

Příspěvek 7. 2. 2014 21:16

Re: Gu Shu Puer

A co když je to padělek? Jak poznám pravý gushu?
<<

Stan

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 901

Registrován: 1. 12. 2009 18:07

Příspěvek 7. 2. 2014 21:32

Re: Gu Shu Puer

Promiň. To byl jen pokus o vtip.
Já to nepoznám. Měl jsem příležitost ít skutečný (myšlno ověřený) GuShu jen jednou.
Krásný, silný, a ačkoli nejsem žádný "čakrista", energeticky doslova nabitý čaj.
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 7. 2. 2014 22:12

Re: Gu Shu Puer

Podle lístků sotva :-)
Musíš podle chuti a možná i zkušeností. Gu Shu ma takový lehce natrpklý, prijemny a naprosto specifický tón, který se velmi rychle mění ve sladnoucí. Těžko to vysvetlit. :-) Jak ho jednou ochutnáš už budeš mít jasno. Pravý gu shu poznáš i dle ceny pochpitelně. Energií nabitý je též. :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

chawangpu

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 160

Registrován: 5. 3. 2011 21:43

Příspěvek 9. 2. 2014 00:14

Re: Gu Shu Puer

Gushu se pozná jen velmi těžko. Je totiž několik dalších levelů od gushu k terasovitým mladým čajovníkům, jež se za gushu často mohou vydávat.

Západní zákazník má jednu výhodu - má možnost nakupovat od nečíňanů jež produkují poctivé čaje v malém množství a pokud napíší že je to gushu, tak to tak u 99 procent je pravda. Nutno upřímně přiznat, že jsou místa, kde místní obyvatele nedonutíte žádnou silou, aby při sběru trhali jen opravdu staré stromy...

Obecně se gushu opravdu poznat nedá, jedině znalostí konkrétní vesnice a napití hromady vzorků přímo v místě. Je spousta míst, kde divoce rostoucí mladé čajovníky chutnají a vypadají jako jinde mnohasetleté stromy, mnoho míst má v jedné zahradě x mutací malo, středně a velkolistých čajovníků a podobně.

Jinak bude vypadat gushu z první sklizně, jinak z druhé jarní a jinak z podzimní sklizně, listy nejsou stejné, jsou jinak pevném jinak vdálené od sebe atd atd.

Např. loni mne překvapilo v jedné vesnici v Mengsong , jak minimální rozdíl byl v divoce rostoucích mladých stromech a opravdu starých stromech, aromatika a celkově vlastnosti byly dost podobné a hlavně mátlo to, že charakteristika místa byla hořkost a svíravost , což často bývá u mladých stromků, ale toto byla jiná svíravost, i když taktéž ne uplně zábavná... ale gushu to opravdu byl.
<<

Davčcha

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 491

Registrován: 30. 12. 2013 22:03

Příspěvek 29. 5. 2014 15:21

Re: Gu Shu Puer

Nezáleží chuť hlavně na tom, že se gu shu sklízí v zásadě jednou ročně? Takže čaj dokáže nabrat sílu? A nedělají se tam žádné intenzifikační zásahy, které pozmění obsah resp, poměr extrahovatelných látek?
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10385

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 29. 5. 2014 20:57

Re: Gu Shu Puer

U gushu hraje hlavní roli stáří stromu.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Davčcha

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 491

Registrován: 30. 12. 2013 22:03

Příspěvek 29. 5. 2014 22:17

Re: Gu Shu Puer

No, řekl bych, že kdyby ho odrbávali se stejnou intenzitou jako terasové keře, tak by si charakter chuti asi neuchoval.
<<

joda

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 1480

Registrován: 13. 8. 2011 14:27

Příspěvek 1. 6. 2014 10:29

Re: Gu Shu Puer

Asi ano co do intenzity, možná té "energie", ale neřekl bych, že to bude platit i o chuti z hlediska jejich tónů :-)
<<

Vojtěch Mistr

Uživatelský avatar

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 134

Registrován: 15. 7. 2013 18:05

Bydliště: Čajová Chýš

Příspěvek 1. 6. 2014 21:20

Re: Gu Shu Puer


Zpět na Černé, zrající & PuEr - Hei Cha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 návštevníků

cron
TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz