Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
karel.walt píše:A to se vazeni opravdu mylite s tou vahou. napr po 4 letech uskladneni caj ktery byl vyroben jako 250g cihla, tuo cha atd. vazi v prumeru 230-240g. takze nejsou to desetiny, 4 roky=10-20g...
Nekdo tu psal ze pracuje v Teanetu. vemte puer ve tvaru houby (caj ktery je v CR uz cca 4-5 roku, ten byl u Jina jeste v Borivojce, sheng) a zvazte ho. Je to malokdy 250g, vetsinou tak 230-240. To znamena ze za Ceskych podminek presycha. Takze zmena vahy muze byt i velice patrna. nebo podivejte se na nabidku serioznich obchodu na netu, pokud je caj starsi tak vsude je uvedena mensi vaha nez puvodni... A vzdy o desitky gramu.
karel.walt píše:Tak to je husty, ted' mi zrovna poslal prelozeny clanek (do angl.) o vyzkumu ktery nedavno dokoncilo vyzkumne stredisko v menghaiske tovarne. pry "konecne vedecka odpoved na dozravani pu erhu". Je to fakt sila... zkoumali to vselijak. Zitra to prelozim do cestiny a hodim sem.
Nejzajimavejsi vec je napr. ta, ze pojeti sucheho a vlhkeho uskladneni se hodne lisi. Napr 68% vlhkost je pro ne porad "dry"!!
tak zitra to tady bude...
karel.walt píše:Takze vyzkum provadelo....
Zpět na Černé, zrající & PuEr - Hei Cha
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků