San Cha, Leaf Grade 7, 1998 CNNP Shu puer
Tak tento jedinečný čajík zkusím popsat trochu podrobněji, připravoval jsem jej na Kung Fu Cha.
Tady je návod na Kung Fu Cha.
Čajík popsán zde.
Je to vynikající tmavý Shu puer, 10let dobře skladovaný, má neuvěřitelný chuťový potencionál, oříškové a krémové tóny, snoubící se s čokoládovými a kakaovými dozvuky, no prostě tento čaj si to zaslouží!
Oplachovací nálev: Jako vždy první okamžitý oplachovací nálev, vyhřát nádobí, polit konvičku, rozetřít štětečkem a hlavně probudit čajík
1. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 10s.
Vlastnosti: Barva temně karamelově hnědá, vůně oříškově krémová, jemná. Chuť je plná, hutná s oříškovými tóny, jemně lehce příjemně zemitá v dozvuku lehce nakyslá, později sládnoucí.
2. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 7s.
Vlastnosti: Barva temně karamelově hnědá, vůně jemná, oříšková, sametově jemná. Chuť, harmonická, oříšková, sladko kyselá, příjemná, sládnoucí koncovka.
3. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 7s.
Vlastnosti: Barva temně karamelově hnědá, vůně jemnější, oříšková a začínají se projevovat čokoládové tóny. Chuť sladší, harmonická, komplexní, lehce oříšková a lehce zemitá s sladko kyselým dozvukem.
4. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 12s.
Vlastnosti: Barva karamelově hnědá, vůně již není tak intenzívní, přesto je velmi příjemná, oříšková. Chuť, jemnější, sládnoucí, oříšková s kakaovým tónem. Dozvuk sladko kyselý, jemný.
5. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 12s.
Vlastnosti: Barva slábne a světlá, nálev je stále plný síly, vůně již není tak intenzívní, Chuť je jemnější, stále komplexní, oříšková, lehce nakyslá, později sládnoucí se stopou sladkého dřeva.
6. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 15s.
Vlastnosti: Barva slábne a světlá, nálev je stále plný síly, vůně již není tak intenzívní, Chuť je lehce nakyslá, oříšková, s tóny vzácných dřev a jemně zemitá, později sládnoucí.
7. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 25s.
Vlastnosti: Barva slábne a světlá, nálev je stále plný síly, vůně již není tak intenzívní, Chuť je zemitější a slábne, myslím poslední nálev, zkusím ještě jeden. Stále má sílu ale již není tak dobrý.
8. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 60s.
Vlastnosti: Barva slábne a světlá, nálev je už slabší i tak je to slušný výkon. Chuť je zemitější, ale stále příjemná. Dozvuk sládnoucí.
Vylouhovaný čajík
Tady je návod na Kung Fu Cha.
Čajík popsán zde.
Je to vynikající tmavý Shu puer, 10let dobře skladovaný, má neuvěřitelný chuťový potencionál, oříškové a krémové tóny, snoubící se s čokoládovými a kakaovými dozvuky, no prostě tento čaj si to zaslouží!
Oplachovací nálev: Jako vždy první okamžitý oplachovací nálev, vyhřát nádobí, polit konvičku, rozetřít štětečkem a hlavně probudit čajík
1. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 10s.
Vlastnosti: Barva temně karamelově hnědá, vůně oříškově krémová, jemná. Chuť je plná, hutná s oříškovými tóny, jemně lehce příjemně zemitá v dozvuku lehce nakyslá, později sládnoucí.
2. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 7s.
Vlastnosti: Barva temně karamelově hnědá, vůně jemná, oříšková, sametově jemná. Chuť, harmonická, oříšková, sladko kyselá, příjemná, sládnoucí koncovka.
3. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 7s.
Vlastnosti: Barva temně karamelově hnědá, vůně jemnější, oříšková a začínají se projevovat čokoládové tóny. Chuť sladší, harmonická, komplexní, lehce oříšková a lehce zemitá s sladko kyselým dozvukem.
4. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 12s.
Vlastnosti: Barva karamelově hnědá, vůně již není tak intenzívní, přesto je velmi příjemná, oříšková. Chuť, jemnější, sládnoucí, oříšková s kakaovým tónem. Dozvuk sladko kyselý, jemný.
5. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 12s.
Vlastnosti: Barva slábne a světlá, nálev je stále plný síly, vůně již není tak intenzívní, Chuť je jemnější, stále komplexní, oříšková, lehce nakyslá, později sládnoucí se stopou sladkého dřeva.
6. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 15s.
Vlastnosti: Barva slábne a světlá, nálev je stále plný síly, vůně již není tak intenzívní, Chuť je lehce nakyslá, oříšková, s tóny vzácných dřev a jemně zemitá, později sládnoucí.
7. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 25s.
Vlastnosti: Barva slábne a světlá, nálev je stále plný síly, vůně již není tak intenzívní, Chuť je zemitější a slábne, myslím poslední nálev, zkusím ještě jeden. Stále má sílu ale již není tak dobrý.
8. nálev: Voda těsně před bodem varu, doba louhování 60s.
Vlastnosti: Barva slábne a světlá, nálev je už slabší i tak je to slušný výkon. Chuť je zemitější, ale stále příjemná. Dozvuk sládnoucí.
Vylouhovaný čajík
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše...
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.