Tibetské Heicha z Yixingu?
nejdříve bych rád poděkoval autorům za to, že tu tyto stránky pro lidi jsou. Mně osobně otevřely hodně cest a hlavně mi nedaly jen rybu, ale naučily alespoň trochu ve velkém světě čaje rybařit. Díky!
A k samotnému tématu - mám rád Heicha obecně (z toho, co jsem měl možnost zatím ochutnat) a Tibet mě tedy celkem přirozeně taky zaujal. Vím, že z hlediska faktického je to tak trochu "dělnický" čaj, co se způsobu přípravy týče. Ale fascinuje mě možnost dát takový komplexní čaj do nějaké vhodné hlíny. Vůbec mi přijde že čaje jako tradiční pečenější oolongy a heicha obecně byly s Yixingem pro sebe tak trochu stvořené Ale to je názor..
Každopádně, jak to děláte Vy? Vím, že na stránkách je popsána příprava právě v Yixingu přímo na ohříváčku. Jsem tak trochu na rozpacích. Na jednu stranu se Tibet spíš musí VAŘIT, na druhou bych měl o tu konvičku nad svíčkou možná trochu strach. Je to v pohodě? A funguje to?
Také by mě zajímalo, jestli jde v konvičce ten Tibet nějakou dobu nechat. Vím, že z termosky jde pít snad i po pěti dnech, ale to je vakuovka...
Díky předem za Vaše názory a čas, vím, že píšu trochu romány, ale opravdu mě to zajímá.