Pchu-erhy v bambusu do společné konvičky?

<<

Pooh

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 115

Registrován: 14. 1. 2010 22:52

Bydliště: Ústecký kraj

Příspěvek 4. 2. 2010 22:03

Pchu-erhy v bambusu do společné konvičky?

Zdravím, tak mám opět dotaz. Už delší dobu si chci koupit nějaký pchu-erh lisovaný do bambusového stvolu (shu nebo sheng, nezáleží), ale nemám na ně vlastní konvičku, resp. mám jednu na Shu a jednu na Shengy, ale neplánuji více třídit, nemám rád, když mají velké prostoje :-)

Otázka zní, "nenačichne" mi konvička z těchto pchu-erhů? Z toho bambusu mají v sobě silice, tak mě zajímá, jak moc jsou výrazné. Samozřejmě bych třeba nedal čaj ovoněný jasmínem do stejné konvičky, ale je ten bambus zase taková "síla"? Nebo je to ovonění stejné síly, jako třeba některé pchu-erhy, které nejsou ovoněné, ale mají například silnou chuť nějakého specifického ovoce, danou druhem listu apod.? :-)

Děkuju předem za názory!
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10388

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 4. 2. 2010 22:58

Ono to je jak kdy, já bych to tak nehrotil. Jestli mas jen jednu na každy ze 2 základních druhů. Tak to zjistiš snadno po pár nalevech. A když Ti to bude vadit tak prestanes používat no :-)
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Pooh

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 115

Registrován: 14. 1. 2010 22:52

Bydliště: Ústecký kraj

Příspěvek 5. 2. 2010 19:12

No, předpokládám, že konvičku tím pokusem asi "nezničím", že? :-) Takže máš pravdu, nebudu to asi tolik prožívat.

Každopádně děkuju! :-)
<<

Dzin Tea Racer

Uživatelský avatar

Administrátor
Administrátor

Příspěvky: 10388

Registrován: 5. 1. 2008 00:18

Bydliště: Jihočech

Příspěvek 5. 2. 2010 19:18

Nezkazíš, neco jiného by bylo treba v konvičce co pripravujes jemný Pi Luo Chun dát treba Lapsang Souchong, tak by to asi chvili trvalo kdyby jsi to takhle udelal, dostat ven. Ale puer to je a takový v bambusu je sice malinko jiny, ale zkazit tim nic nemužes a kdyby to ovlivnovalo tu chut tak to prestanes používat a je to.
Čaj nespojuje jen kultury, ale lidi a hlavně jejich duše... :roll:
Obrázek
Obrázek
Používám DROPBOX ZDARMA na ukládání fotografií, dokumentů a záloh.
Budete přesměrování na stránku HLEDÁNÍ kde je dole na tlačítko DONATE.
<<

Pooh

Čajomil
Čajomil

Příspěvky: 115

Registrován: 14. 1. 2010 22:52

Bydliště: Ústecký kraj

Příspěvek 5. 2. 2010 19:19

Těším se na to :-) Jsem zvědavý, co z toho kráska vytáhne za chutě :-)

Zpět na Černé, zrající & PuEr - Hei Cha

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 návštevníků

TOPlist Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.
Český překlad – phpBB.cz