Příspěvek 7. 7. 2010 14:19

2000 Chen Guang He Tang Yi Wu

Jedná sa o pu-erh lisovaný do tvaru tehly. Nemiešaná mao cha z Yi Wu, zbieraná na jar a sušená na slnku s podielom dozlata zafarbených tipsov.
Približne 4-5g, príprava v zhongu.

1. Nálev -15s

Vôňou mi nálev a hlavne vylúhované listy pripomínajú tamarind(indické datle). Čaj som pripravoval v zhongu a keď som ho chvíľku nechal bez pokrievky, celú izbu zaplavila nádherná sladko-ovocná vôňa. Chuť je mierne nasládla a intenzívne tamarindová.

2. Nálev- som ihneď zlial

Vôňa ostala, ale rozšírila sa o ďalšie ovocné tóny. Chuť je uz je intenzívne medová a „marmeládová“ .
3. Nálev- 10s

Z vône vymizol tamarind a nahradili ho stále intenzívnejšia vôňa medu a marmelády. Chuť je medová a v pozadí sa objavujú aj jemné bylinné tóny.
4. Nálev- 15s

Intenzívne medovo-ovocná vôňa. Chuť medu sa stále prehlbuje


Nálevov je pochopiteľne oveľa viac(pri desiatom som prestal počítať), ale chuť a vôňa sa už mení minimálne. Tento pu-erh ma mimoriadne potešil, má presne to, čo pri shengoch vyhľadávam . Jeho medový dozvuk cítim ešte asi po dvoch hodinách a núti ma preložiť obed na neskoršiu hodinu, lebo mi pripadá strašná škoda čokoľvek vložiť do úst a prekaziť si tak úžasný pocit v ústach :)

A na záver fotky:
http://img576.imageshack.us/i/suchylist.jpg/
http://img196.imageshack.us/i/nalev.jpg/
http://img143.imageshack.us/i/vyluhovanylistq.jpg/