6. 7. 2011 11:27 od Parfeman
Ahoj, mám doma jen 3 druhy pu-erhů - jeden mini bambus pu erh, druhý si teď nevzpomenu , ale má tvar hnízda, je to tmavý pu-erh a váží tak 50g, a třetí je sypaný zelený pu-erh (bližší specifikaci bohužel neznám, ani proto nevím, jak jej správně připravovat), ale postupuju tak, že do konvičky (gajvan a jiné nádobí nemám), kterou předem vyhřeju horkou vodou, kterou poté přeliju do skleněného hrnečku, vložím odvážené množství čaje, zaklopím a protřepu aby se čaj propařil párou, pak na čaj naliju předem použitou vodu na vyhřátí konvičky, tak 2x rychle zakroužím konvičkou a vyliju oplachový nálev. Další postup je podle druhu pu-erhu, nejčastěji horká voda a slévání. Přiznám se, že těmto čajům jsem dosud nevěnoval tolik času, ale až se k nim zase dostanu, budu postupovat tak jak jsem popsal. Stejně jako u pu-erhů, postupuju i u ostatních čajů (zelených, bílých i černých) - pokaždé předehřeju konvičku, vsypu čaj, protřepu/napařím, přivoním, naliju dostatek vody na oplach, který během několika mála vteřin vylévám a pak pokračuju dál. Vy jste zkušenější, dělám to tak dobře? Hodí se oplachový nultý nálev pro všechny druhy čajů?